Furesø Kommune

Forældre mødtes med politikere og kommune om dagtilbud

Del

Fredag den 13. september mødtes 180 forældre, pædagoger og politikere. Furesø Kommune afholdt et seminar for de nyvalgte forældrebestyrelser i alle kommunale dagtilbud og skabte et fælles afsæt for arbejdet. Stort fremmøde, begejstring og engagement prægede timerne.

I alle børnehaver og vuggestuer har forældre for nylig valgt repræsentanter til dagtilbuddenes forældrebestyrelser. For at de valgte forældre kunne få en god start og information og inspiration til arbejdet, inviterede Furesø Kommune til et halvdagsseminar i Frederiksdal og efterfølgende fælles middag.

”Det er en fantastisk idé med et halvdagsseminar med både bestyrelser, politikere og forvaltningsfolk. Det er en supergod investering i os som dagtilbud, der giver os en følelse af, at vi bliver hørt og forstået. Der er totalt fremgang på vores nære samarbejde med vores bestyrelser, fordi vi har fået mere ret til selv at bestemme”, sagde Jeanette Gjøl, der er leder af Kirke Værløse Børnehus, efter seminaret.

”At politikere deltog i gruppearbejde betyder også, at vi kommer meget tættere på beslutningstagerne i kommunen”, tilføjede hun.

Forældre: Ønske om fælles ståsted og viden

Mette Christoffersen, der er forælder, fortalte, at hun og andre talte om, at det var vigtigt at få et fælles ståsted.

”Det er ret vigtigt, at vi som bestyrelse får et fælles ståsted og en baggrund for, hvad forældrebestyrelsesarbejdet handler om. Vi er jo alle sammen nye i det her”, sagde hun.

Forælder Tine Uldal var enig:

”Det er vigtigt at få afstemt forventninger i forhold til, hvad vi har indflydelse på, og hvad vi ikke har indflydelse på. Og hvordan spiller principperne sammen med det pædagogiske arbejde? Det, synes jeg, er rigtigt givende at vide”, fortalte hun.

Fokus på politiske visioner og rammer for pædagogik og bestyrelsesarbejde

Seminaret var en blanding af oplæg, gruppedialoger og arbejde i egen forældrebestyrelse. Udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) fortalte om de politiske visioner for dagtilbudsområdet. Pædagogisk konsulent Stina Hendrup fortalte om rammerne for det pædagogiske arbejde i forlængelse af den nye styrkede pædagogiske læreplan, og om det Fælles Læringssyn og dannelsesperspektiv, som går på tvær af vuggestuer, børnehaver og skoler i Furesø. Dagtilbudschef i Furesø Kommune, Anna Fosdal, fortalte om rammerne for bestyrelsesarbejdet.

Deltagerne fik undervejs mulighed for tale med hinanden i egne bestyrelser og for at tale og danne netværk med andre forældrebestyrelser og politikerne.

Begejstring og engagement

Hele eftermiddagen var præget af begejstring, energi, engagement og deltagelse.

”Der kommer mange perspektiver på vores dagtilbud, når vi samler medarbejdere fra forvaltningen, forældre, ledere og medarbejdere i dagtilbuddene. Det er så givende, at vi får lov til at lytte med,” sagde Bettina Ugelvig Møller (S), formand for Udvalget for dagtilbud og familier.

Næstformanden for udvalget Niels Bjerre Degn (S), supplerede:

”Et seminar, som det her er utroligt vigtigt, fordi vi alle dermed tager ejerskab på vores dagtilbud. Det er pragtfuldt at kunne mødes på denne her fordomsfrie måde. Jeg synes især, der er mange gode ideer fra de enkelte institutioner”.

Fakta: 180 deltog i seminaret på Sinatur Hotel Frederiksdal

  • Forældrebestyrelser fra alle dagtilbud
  • Alle dagtilbudsledere
  • Det politiske Udvalg for dagtilbud og familier
  • Dagtilbudschef i Furesø Kommune, Anna Fosdal
  • Medarbejdere fra Center for Dagtilbud og Skole i Furesø Kommune

Billedtekst:

180 forældre, pædagoger og politikere var forleden samlet for at få information og inspiration til arbejde i forældrebestyrelser i Furesø dagtilbud. For at sætte rammen om det gode børneliv i Furesøs dagtilbud, begyndte seminaret med fællessang: ”Barndommens land” af Benny Andersen.

Kontakter

Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalg for Dagtilbud og Familier, tlf. 7216 5909
Niels Bjerre Degn, næstformand for Udvalg for Dagtilbud og Familier, tlf. 2466 3526.
Mette Christoffersen, forældrerepræsentant i Børnehus Åkanden i Hareskov, tlf. 4052 9341

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum