Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Flygtningelejr er brændt ned til jorden

Del

Folkekirkens Nødhjælp sender 1,2 millioner kroner til ofrene for de voldsomme brande, der mandag aften hærgede flere flygtningelejre i byen Cox’s Bazar i Bangladesh. Pengene skal bruges på rent vand, mad og husly.

Foreløbigt er 15 meldt omkommet, 429 er savnet og 563 er hårdt såret. 45.000 flygtninge har mistet alt, der var tilbage at miste. Cox’s Bazar huser nogle af verdens største og tætteste beboede flygtningelejre med 871.000 rohingya-flygtninge.

”Vores medarbejdere har i dag været rundt i de værst ramte lejre, og det er et hjerteskærende syn, der møder dem. Alt er brændt ned til jorden. Børn løber grædende rundt og leder efter deres mødre, imens mødre løber desperate rundt og leder efter deres børn. Omfanget af brandene er væsentligt større, end vi havde frygtet. Så der er mere end nogensinde brug for vores hjælp,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

”Forholdene er i forvejen meget, meget vanskelige for rohingyaerne. De opholder sig på meget lidt plads spærret inde bag pigtrådshegn i lejrene. Og det betød, at mange flygtninge ikke kunne komme ud - og brandvæsnet ikke kunne komme ind og slukke branden hurtigt nok. Det er en kæmpe sikkerhedsrisiko, som vi flere gange har påpeget over for lejrmyndighederne,” siger Birgitte Qvist-Sørensen,

Folkekirkens Nødhjælp har i det daglige arbejde et særligt fokus på udsatte kvinder, og deres situation bliver nu endnu vanskeligere:

"Vi forventer desværre at se en kraftig stigning i overgreb på unge piger og kvinder. Der var i forvejen mange overgreb på kvinder i Cox’s Bazar, men nu står tusindvis uden hjem og er derfor lette voldtægtsofre," siger Birgitte Qvist-Sørenden

Det er nu 4-5 år siden, at rohingyaerne blev fordrevet af militæret i Myanmar. Fordrivelsen var ifølge FN et skoleeksempel på en etnisk udrensning

"Der er svært at forestille sig at rohingyaerne en dag kan vende hjem til Myanmar. Det er militæret, der dengang fordrev dem, der nu har overtaget magten ved et militærkup. Det vi kan gøre er derfor at arbejde for gøre forholdene i Cox’ Bazar så gode som mulige," siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Bevillingen på 1,2 millioner kroner kommer fra Udenrigsministeriets akutte nødhjælpspulje.

Kontakter

Billeder

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum