Nets

Fokus på sikkerhed mindsker misbrug af Dankort

Del

Misbrug med Dankort er fortsat markant faldende i første halvår af 2021 i forhold til samme periode de foregående år. Skærpet sikkerhed har mindsket misbruget i en tid med øget nethandel og nedlukninger som følge af Corona.

Kriminelle, der forsøger at svindle med Dankort, har fortsat svære tider og det gælder både tyveri af fysiske Dankort og svindel på nettet.

- Restriktionerne med nedlukning af nattelivet betød i første halvår af 2021 en stabilisering af antallet af fysiske korttyverier og på nettet ser vi næsten en halvering af misbruget, fordi forretningerne generelt har stor fokus på sikkerhed og gør en stor indsats for at sikre, at deres kunde også er identisk med kortholder, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

I januar til og med juni i år blev Dankort misbrugt på nettet for 2,9 mio. kr. mod 5,3 mio. kr. i første halvdel af 2019. Det repræsenterer et fald på 45 pct.

- For nogle år siden indførte vi Dankort Secured by Nets, som er kravet om en ekstra kode, når man handler på nettet med Dankort. Det er siden nytår blevet et krav for alle webshops i EU, at køb på nettet valideres med to-faktor sikkerhed enten via NemID eller en sms-kode. Det bidrager til, at misbruget og antallet af sager også med internationale betalingskort falder som vi har set det med Dankort, forklarer Jeppe Juul-Andersen

Danskerne har handlet mere på nettet under Corona-pandemien, og trods et stigende forbrug sker der fortsat et fald i misbruget i kroner og øre sammenlignet med tidligere.

- Da nethandlen er stigende, så falder misbrugsandelen således yderligere, og spørgsmålet er, om vi efterhånden kan nå længere ned, siger Jeppe Juul-Andersen.

Samlet set – på tværs af fysiske Dankort og på nettet – faldt misbruget af Dankort med 22 pct. i årets første halvår sammenlignet med samme periode i 2020.

Nøgleord

Kontakter

Peter GlüsingHead of Media Relations, NordicsNets Group A/S

Tlf:29482646

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Nets

Nets
Nets
Klausdalsbrovej 601
DK-2750 Ballerup

+45 44 68 44 68https://www.nets.eu/

Nets powers payment solutions for an easier tomorrow for banks, businesses and consumers across Europe.For more information please see: www.nets.eu. Nets is a part of Nexi Group - a leading European PayTech. For more information please see: www.nexigroup.com

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

UnionPay, verdens største kreditkort, udvider markant i hele Norden23.11.2021 08:57:39 CET | Pressemeddelelse

Kinesiske UnionPay, der står bag kreditkortet med flest kortholdere i hele verden, har indgået en ny markant partneraftale med Nets på tværs af Norden, der bl.a. muliggør kontanthævning, og det kan få afgørende betydning for dansk detailhandel at tage imod kortet, beretter førende dansk luksusbutik: “Da vi ser, at internationale rejser begynder at normalisere sig, vil Norden igen blive en vigtig destination for kinesiske besøgende i Europa”, lyder det fra UnionPays vicedirektør i Europa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum