DI - Dansk Byggeri

Flere virksomheder tager lærlinge inden for bygge- og anlægsbranchen på Bornholm

Del

Flere elever på Campus Bornholm har fået en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed i 2020. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladsaftaler fra Børne- og Undervisningsministeriet. Særligt en stigning i antallet af praktikpladsaftaler på tømreruddannelsen skaber den positive udvikling.

Som oftest foregår tømrerhvervet under åben himmel og kræver hænderne skruet rigtigt på. Tømrerfaget, der er et af de ældste håndværk i Danmark, har i 2020 fået flere praktikpladser på virksomhederne på Bornholm.

Det står klart, efter Børne- og Undervisningsministeriet netop har præsenteret opgørelsen over indgåede praktikpladsaftaler i 2020. Og det er en udvikling, som formand for DI Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed glæder sig over.

- Virksomhederne skal roses for at skaffe praktikplads til tømrerlærlingene, og det viser samtidig, at virksomhederne ikke behøver at blive tvunget gennem lærlingeklausuler og lignende for at oprette praktikpladser. Det håber jeg vil fortsætte i 2021, for der bliver nok at gribe fat i, lyder det fra formanden.

I 2019 indgik 32 elever fra tømreruddannelsen tilknyttet Campus Bornholm en aftale med en virksomhed om en praktikplads. I 2020 er det antal af nye uddannelsesaftaler til tømrerlærlinge steget med 28 procent i forhold til 2019. I alt 41 tømrerlærlinge indgik i 2020 en aftale med en bornholmsk virksomhed, og søgningen mod erhvervsskolernes bygge- og anlægsuddannelser er også stigende.

- På Bornholm er der et stigende behov for flere erhvervsuddannede, så virksomhederne kan få de faglærte, der er nødvendige for at sikre fremtiden. Derfor synes jeg, det er glædeligt, at et stigende antal både unge og voksne ser et lys i bygge- og anlægsfagene, siger Jens Koefoed.

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Formand for DI Dansk Byggeri Bornholm Jens Koefoed tlf.: 2014 2888

Chefkonsulent DI Dansk Byggeri Anders Hjorth Jensen tlf.: 2713 4989

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri og Dansk Beton:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Dansk Byggeri. Medlemskredsen tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger 6.000 medarbejdere. BG Beton er ikke medlem af Dansk Beton. Ligesom Bach Gruppen heller ikke er medlem af DI Dansk Byggeri.

 Læs mere: www.danskbeton.dk og www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri