DI - Dansk Byggeri

Flere virksomheder i bygge- og anlægsbranchen tager lærlinge i Midt- og Vestjylland

Del

Flere elever på de midt- og vestjyske erhvervsskoler har fået en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed i 2020. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladsaftaler fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I 2020 indgik 132 flere bygge- og anlægselever knyttet til erhvervsskolerne Herningsholm Erhvervsskole, Mercantec, Skive College og Uddannelsescenter Holstebro en aftale med en virksomhed om en praktikplads sammenlignet med 2019. Det er en stigning på 15 pct.

Det står klart, efter Børne- og Undervisningsministeriet netop har præsenteret opgørelsen over indgåede praktikpladsaftaler i 2020. Og det er en udvikling, som formand for DI Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen, glæder sig over.

 - Der er brug for, at flere unge og voksne fra Midt- og Vestjylland uddanner sig inden for bygge- og anlægsbranchen. Derfor er det positivt at se, at flere og flere bliver tiltrukket af at gå den vej, siger Michael Nielsen.

Det er særligt tømrerlærlinge, der i 2020 har fået flere praktikpladser i en virksomhed. I 2020 er antallet af indgåede aftaler med lærlinge inden for tømrerfaget sammenlagt steget med 47 praktikpladser, når man sammenligner med 2019. Bedst er det gået i Holstebro, hvor virksomhederne har taget 19 procent flere lærlinge ind end året før. 

- Virksomhederne skal roses for i højere grad at skaffe plads til tømrerlærlingene – særligt i disse tider. Det glæder jeg mig over. Jeg håber, at den udvikling vil fortsætte i 2021. Der bliver nemlig nok at tage fat på, da den grønne omstilling kommer til at fylde mere og mere, siger Michael Nielsen.

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Formand for DI Dansk Byggeri Midt-Vest Michael Nielsen Tlf.: 3016 3010

Chefkonsulent Gitte Vesti DI Dansk Byggeri tlf.: 2921 7710

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri og Dansk Beton:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Dansk Byggeri. Medlemskredsen tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger 6.000 medarbejdere. BG Beton er ikke medlem af Dansk Beton. Ligesom Bach Gruppen heller ikke er medlem af DI Dansk Byggeri.

 Læs mere: www.danskbeton.dk og www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri