DI - Dansk Byggeri

Flere virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen tager lærlinge i Nordjylland

Del

Flere elever på de nordjyske erhvervsskoler har fået en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed i 2020. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladsaftaler fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I 2020 indgik 123 flere elever knyttet til erhvervsskolerne AMU Nordjylland, Techcollege, EUC Nord, EUC Nordvest samt Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser en aftale med en virksomhed om en praktikplads sammenlignet med 2019.

Det fortæller de seneste praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet, der viser udviklingen i det forgangne år. Formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland, Michael Jørgensen, glæder sig over, at virksomhederne har åbnet dørene for flere lærlinge.

- I DI Dansk Byggeri Nordjylland står situationen med lærlinge højt på dagsordenen. Derfor glæder jeg mig over at se, at det viser sig at bære frugt nu i form af flere praktikpladsaftaler. Virksomhederne har en pligt til at bidrage til at uddanne fremtidens håndværkere, og det skal de roses for i højere grad at være med til i 2020, siger Michael Jørgensen.

Fordelt på de bygge- og anlægsfaglige erhvervsuddannelser er der især foprettet lere praktikpladser til tømrerlærlinge på de nordjyske erhvervsskoler. I 2020 er antallet af indgåede aftaler nemlig sammenlagt steget med 62 praktikpladser, når man sammenligner med 2019.

- Det er altid godt, når lærlinge kommer ud i virksomhederne, og jeg håber, at det er en udvikling, der vil fortsætte i 2021, lyder det fra formanden.

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen tlf.: 9862 2455

Chefkonsulent DI Dansk Byggeri Dennis Jensen tlf.: 2065 5202

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri og Dansk Beton:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Dansk Byggeri. Medlemskredsen tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger 6.000 medarbejdere. BG Beton er ikke medlem af Dansk Beton. Ligesom Bach Gruppen heller ikke er medlem af DI Dansk Byggeri.

 Læs mere: www.danskbeton.dk og www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri