
Flere virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen tager lærlinge i hovedstaden
På erhvervsskolerne NEXT og TEC har mere end 2000 lærlinge inden for bygge og anlægsfagene i 2020 fået en læreplads i en virksomhed. Det er en stigning på 24 procent i forhold til 2019. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladsaftaler fra Børne- og Undervisningsministeriet.
I 2020 indgik 978 elever, knyttet til NEXT, en aftale med en virksomhed om praktik. Det er en stigning på 266 praktikpladser sammenlignet med 2019. På TEC var der ligeledes en stigning i 2020. 127 flere elever indgik en aftale med en virksomhed om praktik sammenlignet med 2019.
Formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, glæder sig over udviklingen.
- Jeg har selv 14 lærlinge i min virksomhed, og vi har oplevet en øget interesse, når vi skal hverve flere lærlinge. Jeg er glad for, at flere og flere har lyst til at uddanne sig inden for bygge- og anlægsfagene. Og jeg er glad for, at flere virksomheder åbner dørene for de unge og voksne under uddannelse, selv under en coronakrise hvor fremtiden kan synes usikker. Jeg tror på, at det har haft en effekt, at man har belønnet de ansvarlige virksomheder, som har taget lærlinge ind, ved at give dem et løntilskud på op til 90 procent under corona-krisen i 2020, siger Mads Raaschou.
Når der zoomes ind på de bygge- og anlægsfaglige erhvervsuddannelser har der især været en vækst i antallet af praktikpladser til tømrerlærlinge knyttet til NEXT. Med 622 indgåede aftaler i 2020 på tømreruddannelsen på NEXT er der tale om 195 flere aftaler end i 2019. Det svarer til en stigning på 46 procent.
- Der er brug for at uddanne endnu flere dygtige mennesker, der kan bidrage til at løfte branchen. Det tyder udviklingen i tallene for det seneste år på, at vi i højere grad er lykkedes mere med. Jeg håber, at det er en udvikling, der fortsætter i det nye år, for bygge- og anlægsbranchen har brug for flere hænder til faget, lyder det fra Mads Raaschou.
Kontakter
Yderligere oplysninger:
Formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou tlf.: 7023 2089
Chefkonsulent DI Dansk Industri Anne Ginderskov Hansen tlf.: 4079 5870
Vedhæftede filer
Information om DI - Dansk Byggeri
Om DI Dansk Byggeri og Dansk Beton:
DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.
Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Dansk Byggeri. Medlemskredsen tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger 6.000 medarbejdere. BG Beton er ikke medlem af Dansk Beton. Ligesom Bach Gruppen heller ikke er medlem af DI Dansk Byggeri.
Læs mere: www.danskbeton.dk og www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri
Stilladsfirma etablerer akademi14.4.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Stilladsvirksomheden Brunsgaard tager nu skeen i egen hånd og ansporer sit fremtidige personale på eget akademi. Der er brug for mange flere dygtige stilladsmontører, mener man i virksomheden, hvor man ser en god forretning i at tage hånd om uddannelserne. Stilladssektionen i DI hilser initiativet velkommen
Zoom ind på snedkerhåndværket og deltag i fotokonkurrencen #snedkermade13.4.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med Instagram-konkurrencen #snedkermade retter Snedkersektionen i DI Dansk Byggeri endnu engang fotolinsen mod lækkert snedkerarbejde og snedkerfagets mange muligheder. Deltagerne i konkurrencen kan vinde smukt udført snedkerhåndværk til hjemmet.
Regn af medaljer til nye brolæggersvende25.3.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der blev scoret én sølvmedalje og to bronzemedaljer, da de 13 brolæggerelever på henholdsvis NEXT København, Learnmark Horsens og AARHUS TECH aflagde deres svendeprøve 11. og 12. marts.
DI Dansk Byggeri: Assens er fynsk mester i byggesagsbehandling23.3.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens Assens giver grønt lys til at bygge i løbet af i gennemsnit 15 dage, så tager det mere end fem gange så langt tid at få en byggetilladelse i Nyborg og på Langeland. Flere fynske kommuner bør sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Fyn.
DI Dansk Byggeri: Haderslev har den korteste ventetid på byggetilladelser23.3.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens Haderslev giver grønt lys til at bygge i løbet af i gennemsnit 12 dage, så tager det mere end fire gange så langt tid at få en byggetilladelse i Varde, Vejle og Aabenraa. Selvom Sydjylland er landets hurtigste landsdel, så bør flere sydjyske kommuner sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Sydjylland.
DI Dansk Byggeri: Skive har den korteste ventetid på byggetilladelser i Midt- og Vestjylland23.3.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det tager i gennemsnit 18 dage for Skive Kommune at behandle en byggesag. Det er den hurtigste sagsbehandlingstid blandt de otte kommuner i Midt- og Vestjylland. Længst er den i Ikast-Brande Kommune, hvor der er en gennemsnitlig ventetid på 55 dage. Flere midtjyske kommuner bør sætte fart på sagsbehandlingen, mener DI Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.
DI Dansk Byggeri: Odder har den korteste ventetid på byggetilladelser23.3.2021 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens Odder giver grønt lys til at bygge i løbet af godt en uge, så tager det mere end et halvt år at få en byggetilladelse på Samsø og mindst 2 måneder i både Norddjurs og Syddjurs. Flere østjyske kommuner bør sætte fart på deres sagsbehandling, mener DI Dansk Byggeri Østjylland.