DI - Dansk Byggeri

Flere virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen tager lærlinge i hovedstaden

Del

På erhvervsskolerne NEXT og TEC har mere end 2000 lærlinge inden for bygge og anlægsfagene i 2020 fået en læreplads i en virksomhed. Det er en stigning på 24 procent i forhold til 2019. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladsaftaler fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I 2020 indgik 978 elever, knyttet til NEXT, en aftale med en virksomhed om praktik. Det er en stigning på 266 praktikpladser sammenlignet med 2019. På TEC var der ligeledes en stigning i 2020. 127 flere elever indgik en aftale med en virksomhed om praktik sammenlignet med 2019.

Formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden, Mads Raaschou, glæder sig over udviklingen.

- Jeg har selv 14 lærlinge i min virksomhed, og vi har oplevet en øget interesse, når vi skal hverve flere lærlinge. Jeg er glad for, at flere og flere har lyst til at uddanne sig inden for bygge- og anlægsfagene. Og jeg er glad for, at flere virksomheder åbner dørene for de unge og voksne under uddannelse, selv under en coronakrise hvor fremtiden kan synes usikker. Jeg tror på, at det har haft en effekt, at man har belønnet de ansvarlige virksomheder, som har taget lærlinge ind, ved at give dem et løntilskud på op til 90 procent under corona-krisen i 2020, siger Mads Raaschou.  

Når der zoomes ind på de bygge- og anlægsfaglige erhvervsuddannelser har der især været en vækst i antallet af praktikpladser til tømrerlærlinge knyttet til NEXT. Med 622 indgåede aftaler i 2020 på tømreruddannelsen på NEXT er der tale om 195 flere aftaler end i 2019. Det svarer til en stigning på 46 procent.

- Der er brug for at uddanne endnu flere dygtige mennesker, der kan bidrage til at løfte branchen. Det tyder udviklingen i tallene for det seneste år på, at vi i højere grad er lykkedes mere med.  Jeg håber, at det er en udvikling, der fortsætter i det nye år, for bygge- og anlægsbranchen har brug for flere hænder til faget, lyder det fra Mads Raaschou.

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou tlf.: 7023 2089

Chefkonsulent DI Dansk Industri Anne Ginderskov Hansen tlf.: 4079 5870

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri og Dansk Beton:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Dansk Byggeri. Medlemskredsen tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger 6.000 medarbejdere. BG Beton er ikke medlem af Dansk Beton. Ligesom Bach Gruppen heller ikke er medlem af DI Dansk Byggeri.

 Læs mere: www.danskbeton.dk og www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri