Lolland Kommune

Flere unge skal have en fremtid på arbejdsmarkedet

Del

Ungeindsatsen er en af de vigtige investeringer, der skal bidrage til, at flere unge på Lolland får en fremtid på arbejdsmarkedet.

Ungeindsatsen i Lolland Kommune slog dørene op den 1. august 2019 og har blandt andet medført et systematisk samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner og styrket det fælles fokus på de unges uddannelses- og beskæftigelsesmål. For den enkelte unge betyder det, at mulighederne for uddannelse og beskæftigelse stiger, og det vil på den lange bane kunne forbedre den enkeltes muligheder for at klare sig godt i livet.

Langt de fleste unge på Lolland klarer sig godt og kan med forældrenes hjælp selv håndtere uddannelsesvalg. Således blev 87,4 procent af 9. klasseeleverne i Lolland Kommunes folkeskoler i 2019 vurderet uddannelsesparate. Det ligger tæt på landsgennemsnittet på 91,8 procent og er et pænt resultat set i lyset af kommunens befolkningssammensætning. Samtidig stiger andelen af unge i Lolland Kommune, som vælger en erhvervsuddannelse, og det samme gælder andelen af unge, der er i gang med en ungdomsuddannelse efter både 3 og 15 måneder efter afslutningen af 9. klasse, som også nærmer sig landsgennemsnittet.

En mindre del af de unge er sårbare eller udsatte og har brug for en ekstra indsats på vejen mod uddannelse og job. Det er dem, Ungeindsatsen har fokus på. Det drejer sig om unge, som har udfordringer med for eksempel alvorligt fravær i folkeskolen, frafald fra en ungdomsuddannelse, sociale forhold i hjemmet eller tegn på mistrivsel – misbrug, psykiske udfordringer eller lignende udfordringer.

Ungeindsatsen skal sikre, at indsatserne omkring den unge koordineres på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialområdet og har fokus på den unges uddannelses- eller beskæftigelsesmål. For de sårbare unge betyder det, at de skal modtage en aktiv indsats for hurtigst muligt at få tilknytning til uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet. De unge skal mødes med ambitioner, og de skal i gang med relevante aktiviteter, der kan hjælpe dem på vej mod uddannelse og job.

Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave siger:

”De unge skal have de nødvendige kompetencer for at kunne klare sig på arbejdsmarkedet. For nogle unge kræver det en langsigtet og tværfaglig indsats, og for andre er en hurtig og afpasset indsats nok. Det er det, vi investerer i med Ungeindsatsen. At flere sårbare og udsatte unge får en fremtid på arbejdsmarkedet. Det er godt for den enkelte unge, men det er også vigtigt, at flest muligt bidrager til vores fælles samfund".

Ungeindsatsen har foreløbig igangsat følgende projektsamarbejder med FGU Lolland-Falster, Maribo Gymnasium og CELF om at forebygge frafald og nedbringe antallet af afbrud. Desuden er et samarbejde med SOSU Nykøbing Falster på vej.

Formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund siger:

”Der er mange veje til at lykkes. Det er positivt, at stadig flere af vores unge går i gang med en ungdomsuddannelse og ikke mindst en erhvervsuddannelse. Men det er også vigtigt, at vi er klar og griber de unge, der falder fra en ungdomsuddannelse, og at vi hjælper dem tilbage på sporet. Derfor er jeg glad for, at vi har et godt og tæt samarbejde med blandt andre FGU Lolland-Falster, Maribo Gymnasium, CELF og SOSU-skolen i Nykøbing om at fastholde de unge i uddannelse eller hjælpe dem videre til en anden uddannelse eller et job, når der er brug for det. Det er en af vejene til at sikre, at alle unge er i gang og når længst muligt".

Om Ungeindsatsen

Ungeindsatsen er en del af lov om kommunal ungeindsats, der trådte i kraft 1. august 2019 samtidig med en ny national uddannelsespolitik med målsætningen om, at ”alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse”.

Med den nye lovgivning fik kommunerne det fulde ansvar for at gøre alle unge under 25 år parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse.

Lolland Kommunes Ungeindsats er for unge mellem 13-24 år, og opgaven er at koordinere indsatsen for de unge på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialområdet. Målet er, at alle unge er i gang, at alle unge når længst muligt, og at alle unge mødes af en sammenhængende og tværfaglig indsats. Der er formuleret tre politiske pejlemærker for KUI:

  • Alle unge skal være i gang
  • Aalle unge skal nå længst muligt
  • Alle unge skal mødes af en sammenhængende og tværfaglig indsats

Ungeindsatsen har til huse på Skibsværftsvej 4 i Nakskov og består af: 

  • Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU)
  • KUI Kontaktpersoner
  • Rusmiddelkonsulenter
  • SSP konsulenter
  • Tilbuddet Ung Lolland

 

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkeds- udvalget

25 12 00 04

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

30 12 37 82

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum