Dansk Byggeri

Flere skibonitter skal tage en erhvervsuddannelse

Del

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland kvitterer for, at Skive Kommune gør en ekstra indsats for at få flere ind på erhvervsuddannelserne.

Partnerskabsaftalen, som Dansk Byggeri har med Skive Kommune og en række andre organisationer, bliver udvidet til også at omfatte flere erhvervsuddannelser.

- Vi er naturligvis primært interesseret i uddannelserne inden for bygge- og anlæg. Men udvidelsen af partnerskabsaftalen til også at omfatte for eksempel kontor og handel er et signal om, at Skive Kommune forpligter sig yderligere til indsatser, som får antallet af unge på erhvervsuddannelserne til at stige. Det kan vi kun hilse velkomment, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

Kan mærke manglen på arbejdskraft
Skive Kommune ligger i forvejen foran mange andre kommuner, når det gælder søgningen til erhvervsuddannelserne. I år har 25 procent af unge fra 9. og 10, klasse søgt en erhvervsuddannelse, og det er højere end landsgennemsnittet.

- Men vi skal endnu højere op. I min egen tømrervirksomhed mærker jeg, at det er svært at få kvalificeret arbejdskraft. Jeg må af og til hente folk via vikarbureauer. Så bygge- og anlægsbranchen tørster efter friske unge mennesker – og såmænd også dem, der er lidt ældre, siger Niels Hansen.

Fakta om partnerskabsaftalen
Arbejdsmarkedsforvaltning har udarbejdet en ny udvidet partnerskabsaftale om erhvervsuddannelserne i Skive. Aftalen skal fortsat have fokus på de tekniske erhvervsuddannelser inden for industri og håndværk, men derudover er aftalen udvidet til også at omfatte serviceteknikere og serviceassistenter, SOSU – området samt de merkantile uddannelser inden for IT, kontor og handel – udtaler formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Goska Rasmussen.

Den udvidede styregruppe består af: Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, DI Skive/Viborg, Dansk Erhverv, Arbejdsgivernes lokalafdeling Skive & Viborg og omegn, Tekniq Skive, Skive College, HK MidtVest, FOA, Metal, 3F, Social- og Sundhedsskolen, Dansk El – forbund og Skive kommune, siger formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget.

På baggrund af målene for aftalen er der udarbejdet handlingsplaner inden for tre indsatsområder:
• At der er praktikpladser til unge og voksne med et bestået grundforløb 2
• At flere unge vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse
• At unge, der har gennemført et grundforløb uden en praktikplads, får den nødvendige hjælp til at finde en praktikplads og færdiggøre deres uddannelse

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen, telefon 40 17 20 67 post@nh-byg.dk
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17,
sth@danskbyggeri.dk
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69, kas@danskbyggeri.dk

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Udsigt til renovering af næsten 7.000 almene boliger i Østjylland28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 6.917 almene lejligheder og rækkehuse i Østjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Aarhus løber med de fleste renoveringer, mens de dyreste renoveringer sker i Randers. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Silkeborg, Skanderborg og Syddjurs.

Udsigt til renovering af næsten 8.500 almene boliger i Nordjylland28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 8.474 almene lejligheder og rækkehuse i Nordjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Aalborg løber med de fleste og dyreste renoveringer. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Morsø og Vesthimmerland.

Udsigt til renovering af over 6.800 almene boliger i Sydjylland28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 6.833 almene lejligheder og rækkehuse i Sydjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Esbjerg løber med de fleste renoveringer, mens de dyreste renoveringer sker i Vejen. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere i Billund, Fredericia, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejle, Aabenraa og på Fanø.

Udsigt til renovering af op mod 4.000 almene boliger i midt- og vestjyske kommuner28.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Lejerne i 3.926 almene lejligheder og rækkehuse i Midt- og Vestjylland kan se frem til, at deres bolig bliver renoveret inden for få år. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Herning løber med de fleste og dyreste renoveringer. Men der er også reparationer og vedligehold i sigte for lejere almene boliger i Viborg, Skive, Holstebro, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum