DI - Dansk Byggeri

Flere praktikpladser til tømrerlærlinge på Sjælland og Lolland-Falster i 2020

Del

Et større antal elever på de sjællandske erhvervsskoler samt CELF på Lolland-Falster har fået en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed i 2020. Det viser den seneste opgørelse over praktikpladsaftaler fra Børne- og Undervisningsministeriet.

I 2020 fik mere end 2000 lærlinge en praktikplads inden for bygge og anlæg på Sjælland og Lolland Falster. I alt indgik 385 flere elever knyttet til erhvervsskolerne EUC Sjælland, Zealand Business College, CELF, EUC Nordvestsjælland samt Roskilde Tekniske Skole en aftale med en virksomhed om en praktikplads sammenlignet med 2019.

Det står klart, efter Børne- og Undervisningsministeriet netop har præsenteret opgørelsen over indgåede praktikpladsaftaler i 2020. Og det er en udvikling, som formand for DI Dansk Byggeri Sjælland Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen glæder sig over.

- Jeg glæder mig over, at et større antal virksomheder har åbnet døren for lærlingene under uddannelse Flere af vores virksomheder mangler faktisk flere faglærte, så det er glædeligt at se, at flere og flere unge og voksne har lyst til at uddanne sig inden for bygge- og anlægsbranchen, siger Jesper Toftebjerg Andersen, der håber, at udviklingen med flere praktikpladser og større søgning mod bygge- og anlægsuddannelserne fortsætter.

- Der findes rigtig mange spændende jobmuligheder efter en erhvervsuddannelse, så jeg håber, det er en udvikling, der vil fortsætte i 2021. Der bliver nemlig nok at se frem til med blandt andet Femern-byggeriet, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Fordelt på de bygge- og anlægsfaglige erhvervsuddannelser er det især flere praktikpladser til tømrerlærlinge. I 2020 er antallet af indgåede aftaler på tværs af erhvervsskolerne nemlig steget med samlet set 150, når man sammenligner med 2019. Det svarer til en stigning på 26 procent.

Kontakter

Yderligere oplysninger:

Formand for DI Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen
Tlf.: 5572 7521

Chefkonsulent DI Dansk Byggeri Anders Hjorth Jensen tlf.: 27134989

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Om DI Dansk Byggeri og Dansk Beton:

DI Dansk Byggeri er et branchefællesskab for 6.300 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger 73.000 medarbejdere og omfatter såvel udførende virksomheder som materialeleverandører.

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Dansk Byggeri. Medlemskredsen tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger 6.000 medarbejdere. BG Beton er ikke medlem af Dansk Beton. Ligesom Bach Gruppen heller ikke er medlem af DI Dansk Byggeri.

 Læs mere: www.danskbeton.dk og www.danskindustri.dk/brancher/di-dansk-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri