Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Flere mangfoldige teams starter virksomheder: Se hvordan det fordeler sig i din kommune

Del
Flere teams bestående af både mænd og kvinder startede nye virksomheder i 2022 end de forrige år. Udviklingen halter til gengæld bagefter for rene kvindeteams, der således har ligget konstant de foregående fem år. Danmarks Eksport- og Investeringsfond EIFO er dykket ned i tallene. Se hvordan det står til med udviklingen i din kommune.
Sara Sande, direktør på investeringsområdet i Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Sara Sande, direktør på investeringsområdet i Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Der er en klar tendens mod flere blandede teams, når det kommer til kønsfordelingen i nystartede virksomheder. Samtlige regioner har oplevet fremgang og allerbedst står det til i region Nordjylland, hvor en fjerdedel af alle nystartede virksomheder sidste år blev startet af teams med en blanding af mænd og kvinder.

Det viser nye tal fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO. Og det er i høj grad en fordel for virksomhederne, lyder det fra Sara Sande, der er direktør på investeringsområdet i Danmarks Eksport- og Investeringsfond:

“Vi ved fra utallige undersøgelser, at virksomheder oplever større økonomisk vækst, når stifterteamet er mangfoldigt og blandt andet består af både mænd og kvinder. Derfor er det ikke kun godt for ligestillingen, men også for innovationen og vækstpotentialet i dansk erhvervsliv,” siger hun.

Den positive udvikling ses desværre ikke over hele linjen, og når man kigger på tallene for virksomheder startet udelukkende af kvinder, har den de seneste fem år ligget konstant på 11-12 procent. Det er ifølge Sara Sande en udfordring for hele dansk erhvervsliv, og derfor er det afgørende, at alle i økosystemet bidrager til at skabe bedre muligheder for kvindelige iværksættere.

“Selvom det er rigtig glædeligt, at vi ser flere og flere teams med både mænd og kvinder, er udviklingen meget skæv, når det kommer til rene kvindeteams, som kun udgør godt en tiendedel. Det er ærgerligt, fordi vi går glip af mange gode idéer og løsninger. Det har vi et særligt fokus på i EIFO, og det er blandt andet derfor vi har introduceret afdragsfrihed under barsel, så vi forhåbentlig kan skabe mere ligestilling på området,” siger Sara Sande.

EIFO’s barselsmuligheder betyder, at iværksættere kan få afdragsfrihed i barselsperioden på alle eksisterende og fremtidige lån samt finansiering til en midlertidig direktør. Når der er naturlige pauser i en virksomhedsejers arbejdsliv, skal det mødes med tålmodighed og fleksibilitet. Den større økonomiske tryghed, der følger med de nye barselsmuligheder, kan være et skridt mod at få flere kvinder i iværksætteri – og dermed også mere ligestilling.

Læs mere om EIFO’s barselsmuligheder lige her.

Hvordan ser det ud i din kommune?
Du kan dykke ned i tallene for kønsfordelingen i nye virksomheder i den enkelte kommune*, og se hvordan det står til med udviklingen.

Tjek tallene for din kommune nederst i nyheden her.

*Data stammer fra CVR-registret. De indeholdte selskabsformer er begrænset til A/S og ApS, og holdingselskaber er frasorteret. Kønssammensætningen er bestemt i den enkelte virksomhed ud fra den/de personer, som er registreret som stiftere i CVR-registeret. Virksomhederne er inddelt i kategorierne kvinde-, mande- eller mixteam. Et kvindeteam består af en eller flere kvindelige stiftere, et mandeteam af en eller flere mandlige stiftere og et mixteam af minimum én kvindelig og én mandlig stifter.

Kontakter

Sara KleistKommunikationsrådgiverDanmarks Eksport- og Investeringsfond

Tlf:42372950skl@vf.dk

Cecilie Idun AndersenPressesrådgiverDanmarks Eksport- og Investeringsfond

Tlf:41930573cea@vf.dk

Billeder

Sara Sande, direktør på investeringsområdet i Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Sara Sande, direktør på investeringsområdet i Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Download

Information om Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Danmarks Eksport- og Investeringsfond
Danmarks Eksport- og Investeringsfondhttps://www.eifo.dk/

Danmarks Eksport- og Investeringsfond samler de tre hidtidige statslige fonde Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond i én fond. Vi kan i fællesskab tilbyde risikovillig finansiering til iværksættere, små og mellemstore virksomheder samt eksportvirksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond

765 km langt kabel skal optimere anvendelsen af vedvarende energi i Danmark og Storbritannien6.2.2023 11:44:07 CET | Pressemeddelelse

EKF, der nu er en del af Danmarks Eksport – og Investeringsfond, deltager i finansieringen af ny el-forbindelse mellem Danmark og Storbritannien, der skal transportere elektricitet svarende til 1,4 mio. husstandes årlige elforbrug. El-forbindelsen vil give en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, adgang til bæredygtig energiforsyning og øget forsyningssikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum