DI - Dansk Byggeri

Flere lejere er villige til at betale mere for en energirigtig bolig

Del

Tætte vinduer, isolerede gulve og vægge og andre energi- og klimavenlige løsninger er tillokkende for flere lejere, også selvom det betyder en højere husleje. Det viser en ny spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri. Det er især udsigten til en lavere el- og varmeregning, der gør lejerne villige til at betale mere i husleje for en energi- og klimarigtig bolig.

I spørgeundersøgelsen, som er foretaget af YouGov for Dansk Byggeri, svarer 39 procent af de adspurgte lejere, at de er villige til at betale mere i husleje, hvis de kan bo i en energi- og klimavenlig bolig. Lidt flere, 41 procent, svarer, at de ikke vil betale mere for de energirigtige løsninger.

- At fire ud af ti lejere er villige til at betale mere for en energirigtig bolig viser, at der er et stort potentiale i at satse på grønne løsninger og energi- og klimavenlige lejeboliger, når boligselskaber, kommuner og private bygherrer bygger nyt. Og det samme, når eksisterende udlejningsejendomme skal renoveres. Det er bare med at komme i gang, så vi kan få bragt den miljømæssige standard op og energiforbruget ned i vores bygninger. Det er der i den grad behov for, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Billigere el- og varmeregning
Undersøgelsen viser, at den største motivation for lejerne i forhold til at bo i en energirigtig bolig er udsigten til at kunne spare penge på el og varme.

- Der er ingen tvivl om, at økonomien spiller en vigtig rolle i forhold til, om man vil betale mere for at bo en energi- og klimavenlig bolig. Hvis lejerne kan spare på el- og varmeregningen, er de samtidig villige til at smide lidt ekstra efter huslejen, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Flere kvinder vil betale mere for en energivenlig bolig
Kvindelige lejere er mere villige til at betale mere for at bo i en energi- og klimavenlig bolig end mandlige. I spørgeundersøgelsen siger henholdsvis 40 procent kvinder og 37 procent mænd ja til at betale mere for bo i en energirigtig bolig. Mens 45 procent mænd og 38 procent kvinder svarer nej til spørgsmålet.

 
 

Kontakter

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, mhn@danskbyggeri.dk, telefon 20 28 52 64
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Byggeri

DI - Dansk Byggeri
DI - Dansk Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

72 16 00 00http://Danskbyggeri.dk

 

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Byggeri

Køge og Solrød investerer mere end tre gange så meget som Guldborgsund27.10.2020 05:00:00 CETPressemeddelelse

Mens Køge og Solrød har investeret cirka 4.700 kr. pr. indbygger i renovering og nybyggeri af f.eks. børnehaver, plejehjem og ny asfalt, så har Guldborgsund kun brugt knap 1.500 kr. Ifølge nye tal investerer kun 4 ud af 17 kommuner i Region Sjælland mere end landsgennemsnittet. Det er godt at være fornuftig, men skoler, sportshaller og veje må ikke forfalde, mener DI Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.