Dansk Byggeri

Flere kvinder i Brønderslev skal tage en byggeuddannelse

Del

Hvordan kan man få flere kvinder til at interessere sig for en fremtid som fx murer, struktør eller tagdækker? Det var et af emnerne på dagsordenen, da Brønderslev Kommune og Dansk Byggeri mødtes til dialogmøde.

Brønderslev ligger godt placeret, når man ser på, hvor mange af kommunens unge der søger ind på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Sidste år var det 29 procent af eleverne i 9. og 10. klasse, mens andelen på landsplan var 20,1 procent.

Men kun få nordjyske kvinderne søger ind på en uddannelse inden for byggeriet. Sidste år udgjorde kvinderne kun 5,1 procent af de elever, der som første prioritet søgte ind på grundforløb inden for hovedområdet Teknologi, Byggeri og Transport direkte efter folkeskolen. Derfor vil Dansk Byggeri Nordjylland og Brønderslev Kommune arbejde sammen om at få flere kvinder til at søge mod byggeriet.

- Det er rigtig ærgerligt, at så få kvinder vælger en fremtid i bygge- og anlægsbranchen, for det betyder, at der går unge kvindelige talenter tabt. Dem vil vi gerne have fat på, for vi har brug for flere dygtige medarbejdere i byggeriet. En måde at inspirere flere til at søge mod branchen kan være at få besøg af kvindelige lærlinge og svende fra projektet Boss Ladies, som tager rundt på folkeskoler og erhvervsskoler og informerer eleverne og deres uddannelsesvejledere om byggeriets uddannelser. De kan fungere som rollemodeller og være med til at fortælle, at byggeriet bestemt ikke kun er for mænd, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Krogh Holm.

Brønderslev Kommune vil også se på mulighederne for at få flere voksne i gang med en erhvervsuddannelse.

- Vi har i flere år arbejdet sammen med blandt andre Dansk Byggeri om at inspirere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse og sikre praktikpladser til dem, der vælger en uddannelse inden for byggeriet. Nu er tiden kommet til, at vi også skal lave særlige initiativer i forhold til at tiltrække flere kvinder og voksne til erhvervsuddannelserne. Det er vigtigt, hvis vi skal sikre, at vores virksomheder i fremtiden kan skaffe medarbejdere fra nærområdet. Her vil vi blandt andet skulle arbejde tættere sammen med jobcentret, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Den Forberedende grunduddannelse – FGU, siger borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard.

Dansk Byggeri stiftede i 2018 Byggeriets Kvinderåd, der er kommet med en række konkrete anbefalinger til, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan tiltrække og fastholde flere kvinder. Læs anbefalingerne her.

 
 
 
 

Kontakter

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard, telefon 24 44 54 03
Formand for Dansk Byggeri Nordjylland Henrik Krogh Holm, telefon 24 88 71 71

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum