Lolland Kommune

Flere kursister finder vej til Lolland Sprogskole

Del

Fra juli 2020 blev det gratis at deltage i danskundervisning i Lolland Sprogskoles afdelinger i Maribo og Nakskov. Et tilbud arbejdstagere og flere studerende, som tidligere selv har skullet betale for danskundervisningen, har draget nytte af.

Afdelingslederen på Lolland Sprogskole, Christina Adamsson, fortæller, at der siden frafaldet af egenbetalingen er kommet 20 nye elever til Sprogskolen:

”Vi er enormt glade for, at vi nu også kan tiltrække flere borgere med udenlandsk baggrund, som har boet i Lolland Kommune i flere år. Det har i lang tid været en udfordring at tiltrække folk, der er i job eller uddannelse, fordi deres økonomi i forvejen er stram. Sprog er nøglen til flere muligheder og et bedre hverdagsliv – ikke mindst fordi sprog hjælper en til at falde godt til i lokalsamfundet, at finde et arbejde og få et netværk,” siger Christina Adamsson.

Sprogskolen håber, at udvidelsen af tilbuddet vil få flere med udenlandsk baggrund til at kaste sig over dansk. Med 20 nye ansigter på skolen og oprettelsen af et nyt dagundervisningshold i Maribo er den første succes nu hjemme. I alt har Lolland Sprogskole nu 158 kursister.

”Der er sikkert flere, som overvejer at forbedre deres dansk, men som endnu ikke har tilmeldt sig sprogundervisningen. Jeg kan kun anbefale dem at gøre brug af det gode tilbud, og de er meget velkomne til at kontakte Sprogskolen for at høre om muligheden,” fortæller Christina Adamsson. Hun opfordrer samtidig alle dansksprogede til at gøre deres udenlandske kolleger, naboer og bekendte opmærksomme på tilbuddet om gratis danskundervisning, så det kan nå så langt ud som muligt.

Lolland Sprogskole har en række tilbud, der gør det muligt at finde et passende forløb til alle. Der tilbydes forskellige hold alt efter kursistens uddannelses- og danskniveau. Kurserne finder sted i Maribo og Nakskov og afholdes både som dag- og aftenundervisning. Flere lokale virksomheder har desuden indledt et samarbejde med skolen om at tilrettelægge et individuelt danskkursus til deres medarbejdere.

Se mere information om Lolland Sprogskole og kommunens øvrige tiltag for internationale borgere på Lolland Kommunes engelsksprogede side www.lolland.dk/newonlolland.

Alle interesserede er velkomne til at kontakte Lolland Sprogskole og høre mere. Kontakt skolen på mailsprogskole@lolland.dk eller telefon 54 67 73 03.

Nøgleord

Kontakter

Christina Adamsson
Afdelingsleder, Lolland Sprogskole
Tlf. 24 99 16 96

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje17.12.2020 06:15:00 CETPressemeddelelse

14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum