TEKNIQ Arbejdsgiverne

Flere konkurser hos installatører og metalvirksomheder

Del

Stigende råvarepriser presser virksomhederne og kan få allerede udsatte virksomheder til at dreje nøglen om de kommende måneder. Flere virksomheder indenfor installations- og metalbrancherne er da også gået konkurs i årets første fire måneder i forhold til sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Selvom landets el- og vvs-installatørerne står bedre end mange andre brancher, er antallet af konkurser højere end på samme tidspunkt sidste år. I de første fire måneder af 2020 gik 21 virksomheder konkurs, men i år er 53 gået konkurs i samme periode. Antallet sidste år var dog det laveste siden 2014. 

Også i metalindustrien ligger man højere end sidste år. I alt ramte metalindustrien 30 konkurser sidste år og allerede på nuværende tidspunkt står årets konkurstal på 15.

”Selvom metal og installationsbrancherne ikke er de hårdest ramte, er det værd at bemærke konkurstallene, der vidner om, at coronakrisen har sat tingene på spidsen og rammer virksomhederne meget forskelligt – også selvom Danmarks økonomi grundlæggende er i bedring,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun understreger samtidig, at vi endnu ikke har set de fulde konsekvenser af pandemien på konkurstallene hverken i metalindustrien, inden for installation eller i andre brancher.

”Ikke mindst i metalindustrien er der virksomheder, som stadig er påvirket af hængedyndet fra pandemien, og som ser ind i nogle andre rammevilkår end før pandemien brød ud,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Ud over de usikre eksportmarkeder har også de stigende råvarepriser stor betydning for virksomhedernes økonomi.

”Hvis du som virksomhed i forvejen står i en presset situation, kan de høje råvarepriser være dråben, der får bægeret til at flyde over, når virksomheden fx taber penge på tilbud, der blev givet, inden priserne på eksempelvis stål og kobber begyndte deres himmelflugt,” vurderer Maria Schougaard Berntsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum