DI Byggeri

Flere hundrede kroners forskel på timeprisen i Region Sjælland

Del

I Greve koster det 771 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle din byggetilladelse, mens det i Næstved kun koster 356 kroner i timen. I Guldborgsund, Stevns, Ringsted, Slagelse og Lejre laver kommunen byggetilladelsen gratis. Der er store forskelle på kommunernes timepriser på Sjælland og Lolland-Falster, viser nye tal fra DI Byggeri.

Når familien skal bygge et nyt parcelhus eller virksomheden en ny lagerhal i Greve eller Holbæk, koster det henholdsvis 771 og 700 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle byggetilladelsen. I Næstved klarer kommunen papirarbejdet til 356 kroner i timen.

Det viser en ny opgørelse fra DI Byggeri over de timepriser, som kommunerne opkræver, når en virksomhed eller en borger søger om en byggetilladelse til enfamiliehuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

- Når man tager en pris på mellem 700 og små 800 kroner i timen, så skal man også levere varen. Det synes jeg måske, det kniber lidt med, når den gennemsnitlige ventetid i Holbæk er 132 dage og i Greve 75 dage. Næstved har halveret deres timepris siden sidste år, og kommunen opererer dermed med den laveste timepris i hele regionen. Det er dog vigtigt at huske på, at en lav timepris ikke må betyde lang ventetid, siger formand for DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftbjerg Andersen og uddyber:

- Vi betaler gerne prisen for en effektiv sagsbehandling med korte ventetider, men det er brandærgerligt at betale en høj timepris for at vente i flere måneder på at få lov til at tage første spadestik. Derfor er det helt i orden, at kommunerne får dækket deres udgifter i forbindelse med sagsbehandlingen, men effektiviteten skal være i top og ventetiden kort.

I Roskilde tager kommunen et fast gebyr på 1.071 kroner, men byggetilladelsen er gratis i Guldborgsund, Stevns, Ringsted, Slagelse og Lejre.

- En byggetilladelse behøver ikke nødvendigvis være gratis, men det er en fin måde at vise, at kommunen værdsætter de mennesker og virksomheder, der vil bygge og bo i lokalområdet, og derfor kvitterer med en gratis byggetilladelse. Men uanset om byggetilladelsen er gratis eller timeprisen er lav eller høj, så skal sagsbehandlingen være effektiv og ventetiden kort, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

I de fleste kommuner i Region Sjælland ligger prisen på mellem 600 og 700 kroner per time. Det gælder Odsherred, Lolland og Kalundborg med en pris på henholdsvis 595, 600 og 615 kroner. I Køge, Solrød og Vordingborg er timeprisen på henholdsvis 634, 641 og 653 kroner.

- Hvis produktet, det vil sige sagsbehandlingen og ventetiden, er i orden, så er brugerbetaling helt fint. Vi kan ikke bare gå et andet sted hen og få sagsbehandlet vores byggetilladelser, og derfor er det ekstra vigtigt, at prisen er fair, sagsbehandlingen er effektiv og ventetiden kort. Det er surt at betale over 600 kroner i timen for en sagsbehandling i fx Kalundborg, hvor den gennemsnitlige ventetid nærmer sig 150 dage, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen, telefon 40 21 75 65
Regional konsulent Anders Hjorth Jensen, telefon 27 13 49 89
Presserådgiver Lars Bøgeskov, telefon 22 36 31 38

Links

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri