Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen tager mere end 3 kilometer ulovlige garn i bevaring i Dalby Bugt og ved indsejlingen til Odense Fjord

Del

Fiskeristyrelsens kontrolskib Havternen har efter en anmeldelse om ulovligt fritidsfiskeri kontrolleret indsejlingen til Odense Fjord samt Dalby Bugt.

Da Havternen nåede frem til de anmeldte lokaliteter, blev der fundet en stor mængde garn. Ved nærmere øjesyn viste det sig, at vagerne var mærket med gamle erhvervsfartøjsnumre fra et fiskefartøj, der ikke længere er i drift.

Ifølge reglerne skal fiskeredskaber være mærket korrekt med både ID og nummer. Kontrollørerne bjærgede derfor straks de ulovlige redskaber.

Skibsfører Jesper Herning Karlsen fortæller:

- Da vi nåede frem til indsejlingen til Odense Fjord kunne vi straks konstatere, at der ganske rigtigt var sat en stor mængde garn, som det fremgik af anmeldelsen. Ved den rutinemæssige kontrol af mærkningen på vagerne viste det sig, at fartøjsnumrene var ugyldige, da de tilhørte fartøj, der ikke længere er aktivt.

- Ifølge reglerne skal alle redskaber være mærket korrekt med gyldige numre, så vi bjærgede derfor 5 sæt redskaber med i alt 36 garn på ca. 100 meter stykket. Er garnene sat af en fritidsfisker, er reglerne for, hvor mange garn man må fiske med, ligeledes overtrådt. Ifølge reglerne må en fritidsfisker nemlig kun fiske med 3 garn ad gangen med en samlet længde på 135 meter.

De ulovlige garn er nu taget i bevaring af Fiskeristyrelsen.

Finder Fiskeristyrelsen frem til ejeren, kan denne forvente en klækkelig bøde.

Læs mere om reglerne om fiskeri og mærkning af redskaber på Fiskeristyrelsens hjemmeside www.fiskeristyrelsen.dk

Kontakter

Billeder

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum