Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen opbringer hollandsk bomtrawler for ulovligt fiskeri i Nordsøen

Del

Fiskerikontrolskibet Vestkysten har taget en hollandsk bomtrawler på fersk gerning. Bomtrawleren fiskede med ulovlige fangstposer i et forbudsområde i Nordsøen.

Foto af ulovlig inderpose
Foto af ulovlig inderpose

På den elektroniske overvågning kunne Fiskeristyrelsen tidligere på dagen konstatere, at den hollandske bomtrawler opholdt sig ulovligt i et opvækstområde for rødspætter. Derfor planlagde fiskerikontrolskibets besætning et uanmeldt kontrolbesøg. Fiskeskipperen forsøgte at sejle væk fra Fiskerikontrollen, da boardingbåden var ved at lægge til bomtrawleren.

Overstyrmand Mads Grundvad Nielsen fra fiskerikontrolskibet Vestkysten fortæller:

Efter mange forgæves forsøg på at skabe kontakt med det hollandske fartøj, lykkedes det for en af vores fiskerikontrollører at springe ombord. Kontrolløren fik stoppet fartøjet og kunne derefter konstatere, at der var anvendt såkaldte ’inderposer’ i bomtrawlerens fangstposer. Brug af inderposer gør, at fisk under mindstemål ikke slipper ud af trawlet igen og er en særdeles grov overtrædelse af reglerne.

”Vi ser indikationer på ulovligt fiskeri med inderposer fra fangster, hvor der landes meget små størrelser og fisk under mindstemålet. Det resulterer i et stort udsmid af små fisk, som jo desværre går ud over bestandene. En overtrædelse som denne kan ofte være vanskelig at konstatere, fordi bomtrawlerne kan bjærge deres redskaber på meget kort tid – og samtidig holder godt øje med os og vores færden. Vi er derfor tilfredse med at kunne få sat en stopper for det ulovlige fiskeri i denne omgang. En klækkelig bøde er i vente, så forhåbentlig tænker fiskeskipperen sig om en ekstra gang, næste gang han tager på fiskeri,” siger overstyrmand Mads Grundvad Nielsen fra fiskerikontrolskibet Vestkysten.

Den hollandske bomtrawler kan forvente bødekrav for det ulovlige fiskeri med inderposer på op til kr. 375.000.

Herudover er fiskeskipperen blevet anmeldt til politiet for at udsætte kontrollørerne for fare i forbindelse med boarding af fiskefartøjet.

Nøgleord

Kontakter

Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares desværre ikke) eller e-mail

Tlf:72 18 58 05

Billeder

Foto af ulovlig inderpose
Foto af ulovlig inderpose
Download
Arkivfoto af bomtrawl
Arkivfoto af bomtrawl
Download
Arkivfoto af kontrollør, der måler maskestørrelse på trawl
Arkivfoto af kontrollør, der måler maskestørrelse på trawl
Download

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum