Fiskeristyrelsen

Fiskerikontrollen finder ulovlige åleruser ved Kertinge Nor

Del

På en kontrol ved Kertinge Nor ved Kerteminde fandt fiskerikontrollen i dag ulovlige kasteruser med ål.

Vandet var under 5 grader koldt, og det var en fin frostklar decemberdag. Så kolde, men smukke arbejdsforhold for fiskerikontrollen, der var ude på kontrol mellem Kerteminde og Odense.

Kertinge Nor er et kendt saltvandsområde Nord for Kerteminde, hvor der traditionelt fiskes massivt efter ål. Vores kontrollører har i disse tider derfor skærpet fokus på kontrol af redskaber i vandet.

”På kontrollen fandt vi 10-12 ruser, der ikke var afmærket korrekt og derfor er ulovlige. Alle redskaber skal været mærket tydeligt med fiskerinummer og øvrige kontaktoplysninger. Der var ca. 20 ål, torsk, krabber, en enkelt skrubbe samt diverse fiskeyngel i de ulovlige ruser. Hele den ulovlige fangst blev straks genudsat, og de ulovlige redskaber blev taget med i land og taget i bevaring. Det betyder, at de bliver konfiskeret og håndteret som hittegods”, fortæller vicefiskeriinspektør Steen Nielsen.

Stoppet for fiskeri af ål i saltvand gælder fra 1. december til 28. februar. I den periode er det helt forbudt at fange ål i saltvand i hele Danmark.

Er man så uheldig at fange en ål i den periode, skal man straks genudsætte den så nænsomt som muligt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum