Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn

Del

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Foto: Film & Mediekompagniet
Foto: Film & Mediekompagniet

Initiativerne omkring Nakskov inderhavn finansieres af A.P. Møller Fonden, som har afsat 50 mio. kr. til denne opgave. Projektets styring foregår i et tæt samarbejde med Lolland Kommune, koordineret af programdirektøren for Nakskov 2030, Tim Jeppesen.

Som en vigtig brik i projektet er der udskrevet en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Der skal skabes funktionel, trafikal og visuel sammenhæng omkring inderhavnen som et bolig- og rekreationsområde, hvor den fortsatte erhvervsaktivitet er en del af særpræget. Det er målet, at havnens maritime og industrielle stemning skal fastholdes som del af en særlig oplevelse, der supplerer oplevelsen af bymidten.

Hele 17 arkitekthold har ansøgt om at måtte medvirke i projektkonkurrencen, hvor 4 arkitekthold nu får mulighed for at udarbejde hvert sit unikke forslag. Det tegner godt for projektet, når nogle af landets bedste arkitekter med speciale i landskab, arkitektur og bygningskultur nu kommer med spændende og helt konkrete forslag til udviklingen af Nakskov.

De 4 hold, der nu er udvalgt til projektkonkurrencen i et samarbejde mellem Lolland Kommune/Nakskov 2030, Realdania og A.P. Møllerfonden er:

-          Bertelsen & Scheving Arkitekter med 1:1 landskab, DRMA og Habitats

-          EBD arkitekter med ”Lenschow og Pilmann”

-          LYTT Architecture med TRANSFORM og ETN Arkitekter

-          SLA A/S og H+

Den endelige vinder af konkurrencen, som bliver offentliggjort den 21. april 2021, får næste forår til opgave at udføre et projekt for Toldbygningen og Honnørkajen med et budget på ca. 38 mio.kr. Borgere, investorer og andre interessenter vil naturligvis blive inddraget i realiseringen af projektet.

Programdirektør Tim Jeppesen er meget tilfreds med ansøgerfeltet:

”Vi er i den glædelige situation at have modtaget rigtig mange velmotiverede og velovervejede ansøgninger fra arkitekthold, som både har yderst kompetente medarbejdere og stor og relevant erfaring fra tilsvarende opgaver. Vi har derfor været i den gunstige situation at skulle vælge mellem mange kvalificerede ansøgere. Vi glæder os over den store interesse fra dygtige arkitekter, der har valgt at deltage i projektkonkurrencen, og over opbakningen fra A. P. Møller Fonden til at gøre denne del af projektet mulig,” fortæller han.

Tim Jeppesen ser frem til, at projektet nu går ind i en ny fase, hvor visioner og fremtidsønsker skal omsættes til sammenhængende planer og projekter, som bliver ført ud i livet.

Fakta om Nakskov 2030

Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Realdania.

Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ’Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Læs mere på hjemmesiden www.lolland.dk/Nakskov2030 og på www.facebook.dk/Nakskov2030

Nøgleord

Kontakter

Tim JeppesenProgramdirektør for Nakskov 2030

Tlf:40 89 41 24

Billeder

Foto: Film & Mediekompagniet
Foto: Film & Mediekompagniet
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

3600 børn og unge på Lolland fik glæde af sommerens Coronapulje17.12.2020 06:15:00 CETPressemeddelelse

14 dage inden sommerferien blev landets kommuner tilbudt midler til ekstra sommeraktiviteter for børn og unge, og i Lolland Kommune fik man travlt med at udmønte de 1,2 mio. kr. kommunen blev bevilget. Takket være en ekstraordinær indsats fra SFO’er, Ungdomsskolen og lokale kultur- og fritidsaktører lykkedes det at give kommunens børn en god sommer på trods af Corona. Det viser en ny rapport.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum