Erhvervsministeriet

FinTech-iværksættere får nye muligheder for at skabe vækst og innovation

Del

FinTech-iværksættere og andre danske virksomheder får nu bedre mulighed for at tilbyde forbrugerne nye, innovative, digitale tjenester.

Folketinget har fredag den 2. juni vedtaget regeringens forslag til en ny lov om betalinger. Med loven moderniseres lovgivningen på betalingsområdet, og et forbud mod behandling af betalingsoplysninger, der stammer fra 1984, lempes. Endvidere har Folketinget Finansudvalg torsdag den 1. juni bevilget 4,8 mio. kr. i 2017 til et nyt FinTech-lab i Finanstilsynet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Jeg er meget glad for, at vi med den nye betalingslov får den største liberalisering af mulighederne for at behandlebetalingsoplysninger siden 1984. Det vil skabe en masse muligheder for at udbyde nye digitale tjenester og bruge disse oplysninger i den nye ”big data”-økonomi. Det vil være en stor gevinst for både virksomheder og forbrugere."

"Derudover har regeringen nu fået politisk opbakning fra Finansudvalget til, at Finanstilsynet kan gøre det lettere for FinTech-iværksættere at komme i gang i Danmark ved at skabe et Fin-Tech lab. Det skal gøre det lettere at teste nye, digitale, finansielle teknologier af."

"Disse initiativer vil medvirke til at skabe en række nye, højtkvalificerede arbejdspladser og sikre danske forbrugere bedre digitale, finansielle tjenester.” 

Med den nye betalingslov bliver det bl.a. muligt at bruge oplysninger om, hvor en forbruger har brugt sit betalingskort eller andre elektroniske betalingsinstrument, og hvad der er købt, til at tilbyde forbrugerne skræddersyede digitale tjenester såsom forbrugsoverblik og budgetter, målrettet markedsføring og rådgivning.

Kontaktperson: Presserådgiver Lars Erik Skovgaard: tlf: 91 33 70 17 / las@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum