Lolland Kommune

Familiestøtten starter op i Lolland Kommune

Del

”Familiestøtten” matcher økonomisk udsatte børnefamilier med økonomisk stærke. Initiativet startede op i Køge i 2013 og har siden bredt sig, og nu er Familiestøtten også kommet til Lolland Kommune.

Familiestøtten starter op i Lolland Kommune
Familiestøtten starter op i Lolland Kommune

Tanken bag er enkel. Ressourcestærke familier donerer løbende tøj og legetøj til den udsatte familie og bliver matchet, så de har børn af samme køn, men et par år ældre. Der vil derfor altid være alderssvarende tøj og legetøj at arve for den udsatte familie.

Gruppen af familier, der har behov for hjælp, er stadigt stigende. Familierne er meget forskellige og lever alle under forskellige omstændigheder, men fælles for dem er, at de ikke har råd til at købe de mest basale ting, der er brug for, til deres børn. Det gælder generelt for hele landet, og det gælder især i landdistriktskommuner som Lolland, forklarer formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund om baggrunden for aftalen med Familiestøtten, der løber i foreløbig to år:

”Du kan desværre komme i social ulykke overalt i landet, og der kan være mange årsager, men som samfund skal vi kendes på, hvordan vi holder hånden under de familier med de største behov. Det gælder især familier med børn. Ingen børn burde opleve at leve i fattigdom, men sådan er virkeligheden desværre ikke."

"Derfor ser jeg også Familiestøtten som et vigtigt tiltag ved siden af dem, vi i forvejen har. På den ene side kan det være en konkret hjælp og vigtig håndsrækning til de børnefamilier, som får tøj og legetøj, og på den anden side giver det familier med overskud og lyst mulighed for at række hånden ud og hjælpe”, siger Signe Lund.

Erfaringerne fra Familiestøttens arbejde i andre kommuner er ikke kun, at rigtig mange familier gerne vil bidrage, men også at der desværre er et stort behov.

Grundtanken bag familiestøtten er, at en af de største konsekvenser ved at en familie lever i fattigdom er, at det har følger også senere i livet – det gør det endnu vanskeligere at bryde med den sociale arv. Ved at familierne modtager alderssvarende tøj til deres børn, vil det for det første fjerne det fysiske udtryk for fattigdom, som holder børnene fast i rollen, som ”dem der ikke har nogle penge”. Det vil derudover også lette forældrene økonomisk, så der bliver bedre råd til f.eks., at børnene kan gå til fritidsaktiviteter, sociale arrangementer m.v.

”Når det kommer til at modvirke, at børn i Lolland Kommune vokser op i fattigdom, så skal vi have en så bred palet af tilbud så muligt, så vi rammer så mange udsatte børnefamiliers behov som muligt. Lige fra de lovpligtige tilbud, over kommunens helhedsorienterede arbejde og til, som her, samarbejde med private organisationer, som formidler tøj og legetøj mellem familier i kommunen", siger Signe Lund.

"Jeg håber derfor, at der bliver taget godt imod tilbuddet. Både fra de familier, som har brug for hjælp, og for de familier, der gerne vil hjælpe, for vi ved, at behovet er der”, slutter udvalgsformanden.

Om Familiestøtten

Familiestøtten begyndte som et lokalt initiativ i Køge startet af Sanna Rasmussen i oktober 2013.

Familiestøtten hjælper økonomisk udsatte børnefamilier ved at matche dem med ressourcestærke børnefamilier. De ressourcestærke familier donerer løbende tøj og legetøj til den udsatte familie og bliver matchet, så de har børn af samme køn, men et par år ældre. Der vil derfor altid være alderssvarende tøj og legetøj at arve for den udsatte familie.

Hvis man gerne vil modtage og hjælpe

Hvis man som familie godt kunne tænke sig en donationsfamilie, eller hvis man gerne vil hjælpe kan man tilmelde sig her. Man skal i begge tilfælde være bosiddende i Lolland Kommune.

Se mere om Familiestøtten

Du kan læse mere om Familiestøtten på deres hjemmeside, på deres Facebook-side, og du kan se en kort film om deres arbejde her.  

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

30 12 37 82

Sanna RasmussenProjektleder, Familiestøtten

For nærmere information om Familiestøtten - initiativets baggrund, erfaringer, arbejde med at matche familier m.m.

26 82 29 84

Billeder

Familiestøtten starter op i Lolland Kommune
Familiestøtten starter op i Lolland Kommune
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

'Nakskov 2030' ansætter programdirektør29.5.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I april måned blev Nakskov 2030 lanceret. Bag det ambitiøse udviklingsprojekt står Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden, som sammen har afsat 150 millioner kroner til initiativet, der de kommende år skal sende Lollands gamle købstad og industriby sikkert ind i fremtiden. Umiddelbart efter lanceringen blev stillingen som programdirektør for initiativet slået op, og efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt kan man nu præsentere Tim Jeppesen som programdirektør for Nakskov 2030.

Nakskov Bymidtefond gør klar til at støtte istandsættelser11.5.2020 12:15:41 CESTPressemeddelelse

I starten af april lancerede Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden et part-nerskab om udvikling af Nakskov. Udgangspunktet er de særlige kvaliteter, der knytter sig til havnen, bymidten og fjordlandskabet. Nu tages der fat på arbejdet med bevaring og udvikling af bygningskulturen i den historiske bymidte. Nakskov Bymidtefond er et af de tolv projekter, der er beskrevet i Nakskov 2030-planen, som vil gøre byen attraktiv for alle, der besøger, bor og arbejder i byen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum