Dansk Byggeri

Færre ubesatte stillinger i bygge- og anlægsbranchen

Del

Selvom jobbet er slået op, kan en virksomhed langt fra være sikker på at finde en ny medarbejder. Ifølge Danmarks Statistik var der 36.700 ledige stillinger på det private arbejdsmarked i 4. kvartal 2018. De ubesatte stillinger udgør 2,1 procent af den samlede beskæftigelse. Men som noget nyt ligger bygge- og anlægsbranchen under landsgennemsnittet i den statistik.

- Aldrig i denne statistiks tiårige historie har der været så mange ubesatte stillinger. Så selvom der er usikkerhed på de internationale markeder, så fastholder det danske arbejdsmarked en god grundform, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

De ledige stillinger udgør nu 2,1 procent af den samlede beskæftigelse, og det rekordhøje antal ledige stillinger skyldes stor aktivitet på arbejdsmarkedet, som giver mange jobskift. Men fordi stillingerne typisk er ubesatte i længere tid, er det også et udtryk for virksomhedernes udfordring med at finde medarbejdere.

- Det kan aldrig helt undgås, og det er naturligt på nuværende tidspunkt af opsvinget. Men når det er sagt, er det også et tegn på, at politikerne forsat bør have fokus på at få flere ind i arbejdsstyrken frem for det modsatte. Men det er svært ikke mindst med et folketingsvalg lige om hjørnet, siger Bo Sandberg.

Stemningsskifte i bygge- og anlægsbranchen
I bygge- og anlægsbranchen er der tilsyneladende sket et stemningsskifte. Andelen af ledige stillinger lå i 4. kvartal 2018 på 2,0 procent af beskæftigelsen - og altså dermed som noget nyt under landsgennemsnittet. Det gælder dog ikke for de helt små virksomheder med en til ni ansatte. Her udgør de ledige stillinger 2,6 procent af beskæftigelsen.

- En overvægt af ledige stillinger i byggeriets mindste virksomheder dokumenterer, at det nu især er i det segment, der er vanskeligheder med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Blandt andet er det svært for de små lokale virksomheder at konkurrere lønmæssigt med de store, og derfor er stillingerne i de små virksomheder også typisk ubesatte i længere tid, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Kontakter

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, ans@danskbyggeri.dk, telefon 30 36 02 65

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum