Lolland Kommune

Færre borgere i Jobcenter Lolland

Del

Antallet af borgere, som modtager ydelser fra Jobcenter Lolland, er faldet med 207 i løbet af det sidste år. Det viser Jobcentrets nyeste optælling.

Lolland Kommunes indsatser for at hjælpe borgere tilbage i beskæftigelse virker. Sidste års opgørelse fra Danmarks Statistik viste for eksempel, at Lolland Kommune er den kommune i landet, som har haft det største fald i langtidsledige i perioden 2013-2017. Den positive udvikling ses nu også i Jobcentrets nye opgørelse over antallet af ydelsesmodtagere.

På udvalgsmødet 10. april 2018 fremlagde sektoren for Social og Arbejdsmarked en status for Jobcentrets indsatser. Her fremgik det, at Jobcentret i uge 10 i år samlet set havde 207 færre borgere, som modtager ydelser, end samme uge sidste år.

”Det er dejligt at se, at det går den rigtige vej. Selvfølgelig har den nuværende højkonjunktur en vis indflydelse på faldet af ydelsesmodtagere. Alligevel er jeg slet ikke i tvivl om, at det også skyldes en målrettet politisk strategi om at forøge uddannelseshjælps- og kontanthjælpsmodtageres muligheder for at blive uddannelses- og jobparate, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet,” siger formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave og fortsætter:

”Samtidig er jeg heller ikke i tvivl om, at det også skyldes en stor indsats fra Jobcentrets dygtige medarbejdere og det gode samarbejde med vores lokale virksomheder, som tager et stort socialt ansvar for ledige borgere i kommunen. Vigtigst af alt glæder jeg mig på vegne af hver og en, som er kommet tilbage til arbejdsmarkedet, eller som er på vej til det. I Lolland Kommune tror vi nemlig på, at alle har noget at byde på.”

I forhold til status i uge 10 sidste år var der i den samme uge i år 207 færre borgere i Jobcentret:

  • 41 færre modtog A-dagpenge
  • 47 færre modtog kontanthjælp
  • 44 flere modtog uddannelseshjælp
  • 80 flere modtog sygedagpenge
  • 8 flere havde et jobafklaringsforløb
  • 73 færre var på revalidering
  • 20 flere modtog ledighedsydelse
  • 79 færre modtog førtidspension
  • 128 færre var omfattet af integrationsloven

Derudover havde 26 flere borgere fået ansættelse i et fleksjob.

Samlet set er der blevet netto 207 færre borgere i Jobcenter Lolland i løbet af året. Det er dog vanskeligt at præcisere inden for hvilke ydelser, faldet præcis er sket. Det skyldes, at mange borgere i Jobcentret skifter målgruppe i løbet af året. For eksempel vil en sygemeldt A-dagpengemodtager skifte til sygedagpenge under sin sygemelding for igen at blive registreret som A-dagpengemodtager ved raskmelding.

Desuden har konjunkturerne også en vis indflydelse på udviklingen i antallet af ydelsesmodtagere. I en højkonjunktur som den nuværende vil der ofte være en tendens til, at antallet af sygedagpengemodtagere stiger. Dette ses tydeligt i denne opgørelse, hvor der er 80 flere sygedagpengemodtagere i uge 10 i 2018 end i samme uge året før.

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkeds- udvalget

25 12 00 04

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

Digital træning øger ældres livskvalitet2.9.2019 15:03:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har testet træningskonceptet DigiRehab for at se, hvordan det digitale træningsforløb kan gøre ældre borgere mere selvhjulpne og øge deres livskvalitet. En række borgere, som modtager hjemmehjælp og personlig pleje, har sammen med sundhedsmedarbejderne fulgt et individuelt tilrettelagt træningsprogram på en tablet to gange om ugen i 12 uger. Forløbet har vist sig både at have en positiv effekt på deres funktionsevne og på medarbejdernes arbejdsglæde. På baggrund af de gode resultater vil Lolland Kommunes hjemmepleje snart gå i gang med at implementere DigiRehab.

Lolland Kommune fejrer lokale veteraner29.8.2019 09:11:06 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger markerer igen i år Den Nationale Flagdag for nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov torsdag den 5. september kl. 18.30-19.00. Efterfølgende bliver der holdt en offentlig højtidelig i Sankt Nikolai Kirke, og til sidst er der en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum