Lolland Kommune

Færre borgere i Jobcenter Lolland

Del

Antallet af borgere, som modtager ydelser fra Jobcenter Lolland, er faldet med 207 i løbet af det sidste år. Det viser Jobcentrets nyeste optælling.

Lolland Kommunes indsatser for at hjælpe borgere tilbage i beskæftigelse virker. Sidste års opgørelse fra Danmarks Statistik viste for eksempel, at Lolland Kommune er den kommune i landet, som har haft det største fald i langtidsledige i perioden 2013-2017. Den positive udvikling ses nu også i Jobcentrets nye opgørelse over antallet af ydelsesmodtagere.

På udvalgsmødet 10. april 2018 fremlagde sektoren for Social og Arbejdsmarked en status for Jobcentrets indsatser. Her fremgik det, at Jobcentret i uge 10 i år samlet set havde 207 færre borgere, som modtager ydelser, end samme uge sidste år.

”Det er dejligt at se, at det går den rigtige vej. Selvfølgelig har den nuværende højkonjunktur en vis indflydelse på faldet af ydelsesmodtagere. Alligevel er jeg slet ikke i tvivl om, at det også skyldes en målrettet politisk strategi om at forøge uddannelseshjælps- og kontanthjælpsmodtageres muligheder for at blive uddannelses- og jobparate, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet,” siger formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave og fortsætter:

”Samtidig er jeg heller ikke i tvivl om, at det også skyldes en stor indsats fra Jobcentrets dygtige medarbejdere og det gode samarbejde med vores lokale virksomheder, som tager et stort socialt ansvar for ledige borgere i kommunen. Vigtigst af alt glæder jeg mig på vegne af hver og en, som er kommet tilbage til arbejdsmarkedet, eller som er på vej til det. I Lolland Kommune tror vi nemlig på, at alle har noget at byde på.”

I forhold til status i uge 10 sidste år var der i den samme uge i år 207 færre borgere i Jobcentret:

  • 41 færre modtog A-dagpenge
  • 47 færre modtog kontanthjælp
  • 44 flere modtog uddannelseshjælp
  • 80 flere modtog sygedagpenge
  • 8 flere havde et jobafklaringsforløb
  • 73 færre var på revalidering
  • 20 flere modtog ledighedsydelse
  • 79 færre modtog førtidspension
  • 128 færre var omfattet af integrationsloven

Derudover havde 26 flere borgere fået ansættelse i et fleksjob.

Samlet set er der blevet netto 207 færre borgere i Jobcenter Lolland i løbet af året. Det er dog vanskeligt at præcisere inden for hvilke ydelser, faldet præcis er sket. Det skyldes, at mange borgere i Jobcentret skifter målgruppe i løbet af året. For eksempel vil en sygemeldt A-dagpengemodtager skifte til sygedagpenge under sin sygemelding for igen at blive registreret som A-dagpengemodtager ved raskmelding.

Desuden har konjunkturerne også en vis indflydelse på udviklingen i antallet af ydelsesmodtagere. I en højkonjunktur som den nuværende vil der ofte være en tendens til, at antallet af sygedagpengemodtagere stiger. Dette ses tydeligt i denne opgørelse, hvor der er 80 flere sygedagpengemodtagere i uge 10 i 2018 end i samme uge året før.

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkeds- udvalget

25 12 00 04

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum