Fad og Foredrag: Dansk 2. Verdenskrigshelt var en af de højest dekorerede
Hør historien om, hvordan naturbarnet Anders Lassen fra Sydsjælland endte med at modtage det prestigefulde victoriakors for sin krigsindsats, når forfatter Thomas Harder gæster Fad & Foredrag på Krigsmuseet 25. januar 2022.

Det næste indslag i Krigsmuseets populære foredragsrække Fad & Foredrag vil handle om en af de særligt eventyrlystne danskere, der kæmpede for de allierede under 2. Verdenskrig.
Anders Lassen, der var sømand i handelsflåden, meldte sig til britisk tjeneste i 1941. Her viste det sig hurtigt, at han var et naturtalent af en soldat, og han steg hurtigt i graderne. Allerede i 1944 blev han udnævnt til major og havde flere militære udmærkelser bag sig.
Han var blandt andet i 1942 med til at kapre det italienske passagerskib i Duchessa d’Aosta uden for Vestafrika og derved forpurre aksemagternes tilstedeværelse i området. Efterfølgende kæmpede han både på de tyskbesatte britiske Kanaløer, de Ægæiske øer og til sidst i Italien.
Natten til den 9. april 1945 faldt han i kamp ved Comacchio i Norditalien kun en måned før Det Tredje Riges overgivelse. Han blev posthumt tildelt det britiske victoriakors; den højeste og mest prestigefulde orden, der kan tildeles de britiske styrker.
Thomas Harder, der er forfatter til bogen Anders Lassens krig - 9. april 1940-9. april 1945, vil til foredraget fortælle om Anders Lassens bedrifter under krigen og tage imod spørgsmål, alt imens gæsterne får mulighed for at forfriske sig med en kold fadøl.
Information
Tid: 25. januar kl. 17-19.
Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh. K.
Pris: 150 kr.
Billetten inkluderer en kold fadøl eller vand. Der udskænkes kun alkohol til personer over 18 år.
Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.
Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.
Billeder
Links
Information om Krigsmuseet
På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.
Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Foredrag: Sådan ændrede Operation Bøllebank Danmarks udenrigspolitik15.8.2022 10:20:50 CEST | Pressemeddelelse
Operation Bøllebank er en af de mest omtalte danske militæroperationer i nyere tid. Udover at være første gang, danske soldater var i kamp siden 2. Verdenskrig, blev operationen også udgangspunktet for en ophedet debat om dansk krigsdeltagelse. Pensioneret oberst Lars Møller fortæller til næste Fad & Foredrag.
Krigsmuseet er nu klar med nye foredrag i efteråret1.8.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Efterårets program for foredragsrækken Fad & Foredrag på Krigsmuseet er nu klar – det byder på alt fra Lars Møllers fantastiske historie om Operation Bøllebank til det dramatiske stormløb på København og en masse andet.
Krigsmuseet står på cyklen til sommer13.6.2022 10:40:16 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt kulturfanspot danner ramme for cykelsommeren på Krigsmuseet. Der er cykelfeber i de gamle haller og du er inviteret.
Foredrag: Sådan har danskere bekæmpet pirater ved Afrikas kyster30.5.2022 09:32:48 CEST | Pressemeddelelse
I nogle af verdens farligste farvande har danskere i mange år ydet en indsats mod pirateri. Til denne måneds Fad & Foredrag fortæller seniorforsker Katja Lindskov Jacobsen fra Center for Militære Studier om det danske forsvars antipirateri-aktioner ved Afrikas øst- og vestkyst.
Russisk flygtning donerede uniformsamling til Krigsmuseet: Hør historien her9.5.2022 11:43:01 CEST | Pressemeddelelse
Rusland var også klædt på til krig i 1917. Foredrag med museumsinspektør Jakob Seerup på Krigsmuseet dykker ned i historien bag den unikke russiske uniformsamling, der kaster et nyt lys på den russiske krigerkultur.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum