Dansk Byggeri

Fabriksbetonforeningen efterlyser unikke byggerier og anlæg støbt på stedet

Del

Fabriksbetonforeningen efterlyser byggerier og anlæg til In-situ Prisen. For at blive nomineret til prisen skal byggeriet eller anlægget på spændende vis udnytte potentialet i at støbe beton på stedet.

Det er 14 år siden at Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri uddelte In-situ Prisen for første gang. Dengang gik prisen til Aros, Aarhus Kunstmuseum. In-situ Prisen gives til personer eller firmaer, som har stået for unikt arbejde i pladsstøbt (in-situ = på stedet) beton, og som har udfordret materialets formbarhed og potentiale. Beton er nemlig noget helt særligt, der gør det muligt at forme flotte og karakterfulde konstruktioner. Konstruktioner, der ikke kan opnås med andre materialer.

Jagten er i gang
Alle kan indstille kandidater til In-situ Prisen frem til den 1. november 2018 ved at sende billeder og en kort beskrivelse af projektet til arl@danskbyggeri.dk.

- Vi søger igen i år et stærkt felt af kandidater, der på spændende vis har udnyttet betonens enestående formbarhed. Vi har gennem tiden set mange gode eksempel på fantastiske og unikke løsninger med in-situ støbt beton, og igen i år er der brug for projekter, der kan gå forrest og inspirere andre til at udnytte betonens store potentiale, siger konsulent for Fabriksbetonforeningen, Anne Rosenkilde Lajer.

Kvæsthusprojektet ved Skuespilhuset i København vandt In-situ Prisen 2017. De andre nominerede projekter var Tirpitz Museet ved Blåvand, Axel Towers og Faunapassagebroen ved Dyrehaven i Silkeborg.

Vinderen afsløres 28. marts 2019
Dommerkomitéen for In-situ Prisen består af Jesper Gottlieb fra Gottlieb Paludan Architects, der sammen med arkitektkollegaen Sophus Søbye fra Sophus Søbye Arkitekter vælger vinderen blandt de nominerede projekter.

In-situ Prisen 2019 overrækkes den 28. marts ved en stor prisfest på Dansk Arkitektur Center i København.

Kontakter

Anne Rosenkilde Lajer, konsulent for Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri, mobil: 28 72 31 23 og arl@danskbyggeri.dk.

Stine Bo Christensen, kommunikationsrådgiver i Dansk Byggeri, mobil: 53370136 og sbc@danskbyggeri.dk

Billeder

Kvæsthusprojektet blev hædret for veludført håndværk og stringent arkitektur ved In-situ Prisen 2017. Foto: Torben Ekserod
Kvæsthusprojektet blev hædret for veludført håndværk og stringent arkitektur ved In-situ Prisen 2017. Foto: Torben Ekserod
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, fylder 50 år den 18. marts.14.3.2019 12:35:28 CETPressemeddelelse

Louise Pihl er cand.scient.pol og kom til Dansk Byggeri i 2005 fra DA. De seneste fire år har hun været underdirektør med ansvar for Dansk Byggeris arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitik samt analyseafdelingen og Dansk Byggeris ni regionale bestyrelser. Louise Pihl har i mange år været med til at sætte erhvervsuddannelserne på dagsordenen, og står blandt andet bag initiativet Byggeriets Kvinderåd, der har arbejdet for at få flere kvinder til at søge uddannelse og karriere i bygge- og anlægsbranchen. Fritiden tilbringer hun med familie og venner, og på posten som bestyrelsesformand for Fonden Motorfabrikken Marstal, der har til formål at genskabe livet på havnen i Marstal, hvor hun er født og opvokset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum