Esbjerg Kommune

Få bedre vejr – få målt din lungefunktion på Lungedagen den 17. november

Del

Oplever du åndenød eller hoste, tænker du måske, at du bare er i dårlig form, men symptomerne kan også være tegn på en kronisk lungesygdom. På Lungedagen onsdag den 17. november kan du nemt få målt din lungefunktion i Ribe, Bramming eller Esbjerg.

Omkring 600.000 danskere har en lungesygdom, og alt for mange ved det ikke. Det fremgår af tal fra Lungeforeningen.

Jo hurtigere man opdager en lungesygdom, jo hurtigere kan man bremse sygdommens udvikling med bl.a. rygestop, medicin og træning. Derfor tilbyder Esbjerg Kommune i samarbejde med Lungeforeningen alle interesserede borgere at få målt deres lungefunktion på Lungedagen, onsdag den 17. november 2021.

- I Esbjerg Kommune vil vi gerne understøtte, at borgerne kan leve et aktivt liv med livskvalitet længst muligt. Derfor bakker vi op om Lungedagen med tilbud om en lungefunktionsmåling, og jeg håber, at mange vil gøre brug af tilbuddet, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Tegn på lungesygdom

De typiske tegn på lungesygdom er åndenød, hoste eller pibende vejrtrækning. Symptomerne kan forveksles med dårlig form eller det, at man bliver ældre, men har man oplevet åndenød, hoste eller pibende vejrtrækning i mere end to måneder, er det en god idé at få målt sin lungefunktion.

Det foregår ved, at man puster i et apparat, der måler, hvor meget og hvor hurtigt man kan puste luft ud af lungerne. Målingen kan hurtigt afsløre, om der er behov for et besøg hos lægen.

Her kan du få målt din lungefunktion onsdag den 17. november:

  • Kvickly Ribe, Seminarievej 1, 6760 Ribe, kl. 9.30-11.00
  • Coop 365 Bramming, Storegade 59, 6740 Bramming, kl. 12.30-14.00
  • Bilka Esbjerg, Stormgade 157, 6715 Esbjerg N, kl. 15.00-18.00

Alle tre steder kan du også få en snak med en repræsentant fra Lungeforeningen og en medarbejder fra Esbjerg Kommunes Sundhedscentre om røgfrihed, vejrtrækning, træning og mad og de tilbud, der findes til borgere med lungesygdomme i Esbjerg Kommune.

Kontakter

Olfert Krog, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Esbjerg Kommune,
tlf. 29 88 01 45

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum