EWII A/S

EWII i joint venture med japansk energi-gigant

Del

TOWII Renewables er navnet på et nyt, japansk-dansk selskab, der oprettes som et samarbejde mellem den danske energikoncern EWII og den japanske energi-gigant, Tokyo Gas.

EWII Koncernen og japanske Tokyo Gas indgår et joint venture, og opretter selskabet TOWII Renewables, der er beliggende i Kolding. Foto: EWII
EWII Koncernen og japanske Tokyo Gas indgår et joint venture, og opretter selskabet TOWII Renewables, der er beliggende i Kolding. Foto: EWII

TOWII Renewables, der er ejet af Tokyo Gas og EWII, skal i første omgang udvikle vind- og solparker til kunder i Norden, og er et strategisk samarbejde for at stille Danmark og Trekantområdet stærkere på eksportområdet, lyder det fra EWIIs administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn. Selskabet har målsat, at der udvikles i alt 1 GW vedvarende energi inden 2030.

”Danmark har en anerkendt position indenfor vedvarende energi, og under forhandlingerne med Tokyo Gas er det blevet klart, at Tokyo Gas og EWII har en fælles dagsorden med at bidrage til den globale klimabeskyttelse,” siger Lars Bonderup Bjørn.  

TOWII Renewables starter op i Kolding, og beskæftiger 8 medarbejdere – herunder to tilflyttende japanske kolleger. Selskabet etableres fra starten med EWIIs danske vindmølleparker i porteføljen, og Tokyo Gas bliver dermed medejer af de danske møller.

Om det usædvanlige samarbejde siger den netop tiltrådte administrerende direktør i selskabet, Oliver Wolgast:

”Vi er utroligt glade for, at det er lykkes at finde fælles fodfæste med så stærkt et firma som Tokyo Gas – og er meget begejstrede for, at vi nu kan få kombineret vores kompetencer indenfor bæredygtig energi med Tokyo Gas mange års erfaring indenfor international projektudvikling til lokalområdet,” siger Oliver Wolgast, der indtil etableringen af det fælles japansk-danske selskab har været direktør for Renewables, Trading og Production i EWII.

Tiltrækker arbejdspladser til Trekantområdet

Lars Bonderup Bjørn fortæller, at der har været forhandlinger med japanerne i næsten et år for at finde formen på et samarbejde. At selskabet netop skulle placeres i Trekantområdet, har været et kardinalpunkt for EWII:

”Trekantområdet er Danmarks centrum for udvikling af bæredygtig energi, og mange af de vigtigste spillere er i nærområdet her – EnergiNet, Center Denmark, Everfuel og andre stærke kort indenfor grøn omstilling. Og på den internationale scene er Danmark ligeledes foregangsland på området, så vi forventer, at TOWII Renewables skal være en eksport-succes for Danmark,” siger han.

Det er tanken, at selskabet skal vokse til 40 medarbejdere med tiden, og efter at have etableret sig på markedet i Norden, også udvide til resten af Europa.

Japanske overvejelser

På den japanske side er der spændt forventning omkring det danske eventyr:

”Vi er meget glade for at få muligheden for at tage del i udviklingen af vedvarende energi sammen med EWII, som i mange år har været aktiv inden for landbaseret vind. Dette projekt vil være vores første skridt i VE markedet i Europa, og samtidig vil det være en stor udfordring for os. Sammen med EWII vil vi målrettet søge at udvikle 1 GW vedvarende energi, og vi vil bidrage til at opnå netto 0 CO2, således som det er formuleret i ”Compass2030”, siger Takaishi Uchida, President & CEO ved Tokyo Gas.

Dagens lancering af TOWII Renewables er afslutningen på et længere forhandlingsforløb – men det har også været en proces, der har været karakteriseret ved en god blanding af professionalisme og afslappet humor, lyder det fra Oliver Wolgast:

”Vores nye japanske kolleger har været på besøg af flere omgange og set Kolding og omegn. Der har været en professionel, men god og afslappet stemning hele vejen igennem. Det er et rigtig godt match,” siger direktøren.

Nøgleord

Kontakter

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør, EWII, telefon 23 23 71 18

Oliver Wolgast, administrerende direktør, TOWII Renewables, telefon 24 42 92 83

Hiro Suzuki, General Manager, Tokyo Gas, telefon +81 70 4464 8336

For praktik/baggrund: Anya Palm, PR- og pressechef i EWII Koncernen, 51 15 25 55

Billeder

EWII Koncernen og japanske Tokyo Gas indgår et joint venture, og opretter selskabet TOWII Renewables, der er beliggende i Kolding. Foto: EWII
EWII Koncernen og japanske Tokyo Gas indgår et joint venture, og opretter selskabet TOWII Renewables, der er beliggende i Kolding. Foto: EWII
Download

Information om EWII A/S

EWII A/S
EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 50 50 50https://ewii.dk

Om Tokyo Gas

Tokyo Gas er hjemhørende i Tokyo, Japan og grundlagt den 1. oktober 1885. Selskabet er noteret på den japanske fondsbørs. Tokyo Gas har sine primære forretningsaktiviteter inden for LNG og spænder værdikæden fra indkøb af LNG, transport, produktion og distribution af bygas. Derudover omfatter forretningen energibesparelses- og netto-0 CO2 initiativer.

Tokyo Gas har i de senere år styrket sin forretning inden for vedvarende energi, sol, vind og biomasse og distribuerer el.

Tokyo Gas har forretningsaktiviteter i Japan, Sydøstasien, Australien og Nordamerika. Med etableringen af TOWII Renewables har Tokyo Gas iværksat sin første forretningsaktivitet indenfor vedvarende energi i Europa.

Tokyo Gas har cirka 12 millioner gaskunder. Tokyo Gas’ eldistributionsforretning har cirka 2,7 millioner kunder. Koncernen beskæftiger cirka 16.500 medarbejdere.

Om EWII Koncernen 

EWII Koncernen er med afsæt i Trekantområdet leverandør af el, vand, varme og fiber. Vi sikrer livets selvfølgeligheder med høj forsyningssikkerhed, og vi vægter, at det skal være nemt at være kunde hos os. 

 

Vi sælger el, bredbånd og energirådgivning til kunder over hele landet. Varme, vand og fibernet sælger vi i Trekantområdet.  

 

Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier. Vi bygger fremtidens fibersamfund og udvikler løsninger til fremme heraf. Vi investerer ansvarligt og fremsynet i udviklingen af vores fælles samfund.  

 

EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 500 medarbejdere.  

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum