EU-Parlamentets landbrugsudvalg på inspirationstur i Jylland
Formålet med besøget er at blive inspireret af danske løsninger inden for bæredygtigt landbrug, præcisionslandbrug, dyrevelfærd, produktion af biobrændsel og CO2-opsamling. På AU Viborg - Forskningscenter Foulum vil parlamentarikerne blive introduceret til den nyeste forskning inden for blandt andet cirkulært landbrug, grøn bioraffinering og biogas.
På turen kommer europaparlamentarikerne blandt andet forbi:
- ARLA Innovation Centre i Aarhus
- Danish Crown i Horsens
- AU Viborg – Forskningscenter Foulum
- Stiesdal Skyclean ved Skive
- Et landbrug i Gylling
Forud for besøget udtaler landbrugsudvalgets formand Norbert Lins (EPP, DE): “Besøget finder sted under overskriften ’Innovation i landbruget’. I løbet af besøgene skal vi stifte bekendtskab med projekter for digitalisering, dyrevelfærd, præcisionslandbrug og bæredygtig produktion af biobrændsler. Vi skal også se, hvordan landbruget aktivt bidrager til at beskytte klimaet gennem blandt andet CO2-opsamling. Jeg ser frem til debatterne med mine kolleger og med folk ude i felten.”
Ud over udvalgsformanden deltager følgende medlemmer af Europa-Parlamentet: Asger Christensen (Renew/Venstre, DK), Elsi Katainen (Renew, FI), Ulrike Müller (Renew, DE), Ivan David (ID, CZ).
Asger Christensen udtaler før besøget: “Jeg glæder mig meget til at få Europa-Parlamentets landbrugsudvalg på besøg i Danmark. Dansk landbrug ligger helt i top på effektivitet, den grønne omstilling og dyrevelfærd i Europa, ja faktisk i hele verden. Så jeg er sikker på, at mine kolleger kan blive meget inspireret på turen.”
Information til pressen
Der vil blive afholdt en pressekonference tirsdag den 24. maj kl. 13:30 i samarbejde med Aarhus Universitet. Det foregår på AU Viborg - Forskningscenter Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele.
Pressekonferencen bliver afholdt i hybridformat. Journalister, der ønsker at deltage ved fremmøde, kan melde sig til pr. e-mail hos presseattaché ved Europa-Parlamentets kontor i Danmark, Jacob Lolck: jacob.lolck@europarl.europa.eu, tlf. +45 25 48 87 11. Journalister, der ønsker at følge pressekonferencen online, kan få tilsendt et Zoom-link ved at skrive til Jacob Lolck. Der kan både stilles spørgsmål online og ved fysisk fremmøde.
Der vil være tolkning til og fra dansk, engelsk og tysk.
Øvrige spørgsmål fra pressen rettes også til Jacob Lolck.
Links:
Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter https://www.europarl.europa.eu/committees/en/agri/home/highlights
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
Nu kan alle hjælpe med at overvåge naturen i Lille Vildmose18.6.2025 07:28:31 CEST | Pressemeddelelse
I Lille Vildmose er en ny aktivitet i gang, hvor helt almindelige mennesker kan være med til at overvåge naturens udvikling. Aktiviteten er finansieret af projektet Wet Horizons og handler om at inddrage alle, der har lyst, i arbejdet med at genskabe og beskytte moserne.
Elvira vil gøre op med 40 år gamle tal: Vi skal opdatere den måde, vi udregner metanudledning fra grise17.6.2025 12:58:16 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt projekt på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab vil opdatere beregningsgrundlaget for metanudledning fra grise, så de nationale emissionsopgørelser i fremtiden bliver mere retvisende.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum