Aarhus Universitet Technical Sciences

EU-Parlamentets landbrugsudvalg på inspirationstur i Jylland

Del

En delegation fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg besøger Jylland den 23.-25. maj 2022. Med på turen er udvalgsformand Norbert Lins (EPP, DE) og danske Asger Christensen fra Venstre.

Formålet med besøget er at blive inspireret af danske løsninger inden for bæredygtigt landbrug, præcisionslandbrug, dyrevelfærd, produktion af biobrændsel og CO2-opsamling. På AU Viborg - Forskningscenter Foulum vil parlamentarikerne blive introduceret til den nyeste forskning inden for blandt andet cirkulært landbrug, grøn bioraffinering og biogas.

På turen kommer europaparlamentarikerne blandt andet forbi:

  • ARLA Innovation Centre i Aarhus
  • Danish Crown i Horsens
  • AU Viborg – Forskningscenter Foulum
  • Stiesdal Skyclean ved Skive
  • Et landbrug i Gylling

Forud for besøget udtaler landbrugsudvalgets formand Norbert Lins (EPP, DE): “Besøget finder sted under overskriften ’Innovation i landbruget’. I løbet af besøgene skal vi stifte bekendtskab med projekter for digitalisering, dyrevelfærd, præcisionslandbrug og bæredygtig produktion af biobrændsler. Vi skal også se, hvordan landbruget aktivt bidrager til at beskytte klimaet gennem blandt andet CO2-opsamling. Jeg ser frem til debatterne med mine kolleger og med folk ude i felten.”

Ud over udvalgsformanden deltager følgende medlemmer af Europa-Parlamentet: Asger Christensen (Renew/Venstre, DK), Elsi Katainen (Renew, FI), Ulrike Müller (Renew, DE), Ivan David (ID, CZ).

Asger Christensen udtaler før besøget: “Jeg glæder mig meget til at få Europa-Parlamentets landbrugsudvalg på besøg i Danmark. Dansk landbrug ligger helt i top på effektivitet, den grønne omstilling og dyrevelfærd i Europa, ja faktisk i hele verden. Så jeg er sikker på, at mine kolleger kan blive meget inspireret på turen.”

Information til pressen

Der vil blive afholdt en pressekonference tirsdag den 24. maj kl. 13:30 i samarbejde med Aarhus Universitet. Det foregår på AU Viborg - Forskningscenter Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele.

Pressekonferencen bliver afholdt i hybridformat. Journalister, der ønsker at deltage ved fremmøde, kan melde sig til pr. e-mail hos presseattaché ved Europa-Parlamentets kontor i Danmark, Jacob Lolck: jacob.lolck@europarl.europa.eu, tlf. +45 25 48 87 11. Journalister, der ønsker at følge pressekonferencen online, kan få tilsendt et Zoom-link ved at skrive til Jacob Lolck. Der kan både stilles spørgsmål online og ved fysisk fremmøde.

Der vil være tolkning til og fra dansk, engelsk og tysk.

Øvrige spørgsmål fra pressen rettes også til Jacob Lolck.

 

Links:

Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter https://www.europarl.europa.eu/committees/en/agri/home/highlights

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Blichers Allé 20
8000 8830 Tjele

87150000http://www.agro.au.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Danskdesignet special-øreprop skal måle astronauters søvn30.6.2022 13:00:56 CEST | Pressemeddelelse

Astronauter har svært ved at opretholde en naturlig døgnrytme og klager generelt meget over deres søvn. Aarhus Universitets Center for Øre-EEG har udviklet en skånsom teknologi, der kan aflæse hjernens elektriske aktivitet og kortlægge vores søvnmønstre. Nu skal teknologien med Andreas Mogensen op til den Internationale Rumstation ISS for at undersøge forskellene mellem søvnmønstre på jorden og i rummet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum