TEKNIQ Arbejdsgiverne

Et fælles ansvar at sikre danske arbejdspladser

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder sig over nattens trepartsaftale, der er et tiltrængt middel til at fastholde flest mulige danskere på arbejdsmarkedet i en tid, som stadig er kraftigt præget af coronakrisen.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne

Den trepartsaftale, som blev vedtaget i nat, er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne et både vigtigt og nødvendigt sikkerhedsnet under de danske virksomheder og lønmodtagere, der er ramt af den øjeblikkelige coronakrise.

”Det er afgørende, at man ikke bare trækker tæppet væk under eksempelvis de industrivirksomheder, der baserer en stor del af deres omsætning på eksport og derfor formentlig først vil komme til at mærke coronapandemiens effekter de kommende måneder. Derfor er der god grund til at glæde sig over aftalen, som jo i vid udstrækning går ind og erstatter den lønkompensationsordning, der netop er ophørt,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, som repræsenterer cirka 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Man må sige, at arbejdsmarkedets parter igen tager ansvar. Det er stærkt gået. Samtidig er det positivt, at der med aftalen er åbnet for at drøfte de forskellige muligheder igen, hvis krisen strækker sig ind i 2021,” siger Troels Blicher Danielsen.

Trepartsaftalen betyder, at private virksomheder får mulighed for at etablere arbejdsfordeling for alle typer medarbejdere. Dermed supplerer den de eksisterende ordninger.

”På den måde bliver det muligt at fastholde medarbejdere i virksomheder ved at nedsætte arbejdstiden i situationer, hvor alternativet havde været en fyring. Og i sidste ende er det vel det, vi alle ønsker. På denne måde undgår vi at smide guld på gaden og sige farvel til kompetencer, som virksomhederne får brug for igen, når vi forhåbentlig indenfor overskuelig fremtid kan lægge coronakrisen bag os,” siger Troels Blicher Danielsen.

Arbejdsgiverne er med til at finansiere dele af aftalen. Og i det hele taget har hele forhandlingsløbet ifølge Troels Blicher Danielsen vist, at arbejdsmarkedets parter er villige til at påtage sig hver deres del af ansvaret for at sikre danske arbejdspladser.

”Det understreger bare, at alle parter har forstået situationens alvor, og jeg kan kun glæde mig over, at vi er kommet frem til et konkret og brugbart resultat, der efter alt at dømme vil redde tusindvis af arbejdspladser,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 72 14 20 17

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum