Dansk Byggeri

Esbjerg har succes med at sende ledige ud i byggebranchen

Del

Dansk Byggeri Sydjylland finder i samarbejde med jobcenteret i Esbjerg lokale bygge- og anlægsvirksomheder, der er klar til at åbne døren for ledige, der har svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Erfaringerne viser, at netop byggebranchen er god til at give ledige en ny chance.

Dansk Byggeri Sydjylland står i spidsen for at finde virksomheder, der er klar til at åbne døren for en ledig, der har haft svært ved at komme i arbejde, og som heller ikke har hverken svendebrev eller erfaring med byggeri og håndværk.

Et pilotforsøg kaldet BYG I VEST har for de ledige været en blanding mellem kurser og praktik. Her meldte ni lokale virksomheder sig til projektet. Jobcenter Esbjerg har sammen med håndværksvirksomhederne og AMU Vest sammensat en såkaldt branchepakke, som er en række kurser, der skal opkvalificere ledige til at arbejde i byggebranchen. Det er de erfaringer, som jobcentret nu bygger videre på sammen med Dansk Byggeri Sydjylland.

- Erfaringerne er indtil videre gode, og jeg synes, at vores lokale virksomheder har været rigtig gode til at tage imod de ledige, siger formanden for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, Henrik Vallø.

I pilotforsøget deltog 15 ledige. Fem er gået direkte i arbejde. Syv ledige er i løntilskud med henblik på efterfølgende ordinær ansættelse, mens tre deltagere er sprunget fra.

- Samarbejdet er uden tvivl en succes. I byggebranchen er der hos både små og store virksomheder en lang tradition for både at tage lærlinge, men også at tage folk ind, som har haft svært ved at finde sig til rette andre steder. Og når de ledige bliver opkvalificeret samtidig, så bliver det lettere for flere virksomheder at finde overskud til at åbne døren for en ny medarbejder, der måske ikke i forvejen kendte til arbejdet som håndværker. Derudover mangler mange af vores virksomheder også arbejdskraft, så det er win-win for alle parter, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen vil gerne udbrede samarbejdet med Dansk Byggeri Sydjylland til andre brancher.

- Der sker noget, når vi sætter os sammen og hjælper hinanden med at løse de udfordringer, vi hver især står overfor. Byggebranchen mangler folk, vi mangler arbejdspladser til vores ledige, og det har vi sammen fundet en måde at løse. Jeg håber, at vi kan gøre det samme med andre brancheorganisationer og dermed udbrede modellen, så vi kan finde en plads til endnu flere ledige, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Den 6. juni har Esbjerg Kommune inviteret branchen til dialogmøde om nye samarbejder.

Kontakter

Formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, Henrik Vallø, telefon 40 44 60 02
Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, telefon 27 24 18 00
Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, telefon 22 49 65 60

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Ballerup er mest erhvervsvenlig i hovedstadsområdet23.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Rødovre, Albertslund, Hvidovre, Ishøj og Tårnby er blandt Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner, mens Ballerup som den eneste hovedstadskommune blander sig med de bedste i hele landet til erhvervsvenlighed. Høje-Taastrup og Frederiksberg har taget store skridt i den erhvervsvenlige retning, mens København og Vallensbæk er rutsjet adskillige pladser ned af Dansk Byggeris årlige rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum