Dansk Byggeri

Esbjerg får ros for at udvide åbningstiderne på genbrugspladsen

Del

En hurtigere behandling af byggesager og udvidede åbningstider på kommunens genbrugspladser. De erhvervsvenlige tiltag blev rost, da Esbjerg Kommune og Dansk Byggeri Sydjylland havde deres årlige dialogmøde.

I Esbjerg gør kommunen flere ting for at sikre gode vilkår for de lokale virksomheder. Efter en forsøgsordning har Esbjerg Kommune fx valgt, at virksomheder selv kan lukke sig ind på Måde Genbrugsplads alle hverdage to timer før den almindelige åbningstid. Det skal ske ved hjælp af en såkaldt ”Gen Bizz”, som virksomhederne kan placere i forruden på bilen. Med udgangen af 2020 vil Ribe og Bramming Genbrugsplads også stå klar med samme service og på Tarp Genbrugsplads i løbet af 2022.

- Det er vigtigt for os at sikre en god service for vores lokale virksomheder, og en af måderne er ved at udvide åbningstiderne for erhverv på vores genbrugspladser. Det har været et ønske fra virksomhederne at få nogle mere fleksible åbningstider, og det vil vi gerne imødekomme, siger borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen.

Ordningen blev taget godt imod på dialogmødet mellem Esbjerg Kommune og Dansk Byggeri Sydjylland.

- For virksomhederne gør det en stor forskel, at man allerede kan komme ind og aflevere sit byggeaffald klokken syv i stedet for at skulle holde foran en lukket port og vente på, at klokken bliver ni. Det gør arbejdsdagen mere fleksibel. Det er rigtig godt, at kommunen har lyttet til de lokale virksomheder og handlet på opfordringen, siger Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland.

På dialogmødet fik kommunen også ros for at sænke sin sagsbehandlingstid på byggesager.

- Det går den rigtige vej, og jeg er glad for, at kommunen nu prioriterer at bringe sagsbehandlingstiden ned. Det er nemlig frustrerende for både borgere og virksomheder, når de skal vente længe på en byggetilladelse. Derfor håber jeg også, at kommunen vil arbejde for at nedbringe sagsbehandlingstiden til i gennemsnit maksimalt 14 dage, som vi netop anbefaler i Dansk Byggeri, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen.

 
 

Kontakter

Borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen, telefon 27 24 18 00
Formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen, telefon 22 49 65 60

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Stigende trængsel gør det svært for østjyske virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange østjyske kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej- og baneprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 15 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange af landets kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og tunnelprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. I flere vækstcentre vil virksomhederne kunne se frem til at have 20 procent mindre arbejdskraft til rådighed.

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder i Sydjylland at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange kommuner i Sydjylland kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og broprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 24 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum