DI Hovedstaden

Erhvervsvenligheden styrtdykker i Ishøj Kommune

Del
DI er netop kommet med en ny måling, der kortlægger den lokale erhvervsvenlighed. I dette års måling styrter Ishøj Kommune 60 pladser ned af ranglisten fra sidste års 21. plads til dette års 81. plads.

Den store tilbagegang ærgrer DI Hovedstadens bestyrelsesformand Peter Lanng Nielsen, der udtaler:

-Jeg er selvfølgelig brandærgerlig over, at Ishøj Kommune er faldet så langt tilbage i vores måling af den lokale erhvervsvenlighed. Placeringen vidner om, at kommunen skal sætte fokuseret ind for at reetablere erhvervsvenligheden i kommunen. Gode forhold for virksomhederne er med til at sikre lokal vækst, skattekroner og bedre velfærd til borgerne, så det er også i kommunens egen interesse, at den lokale erhvervsvenlighed er i orden.

Den store tilbagegang skyldes blandt andet, at virksomhedernes har vurderet Ishøj meget lavt på uddannelsesområdet og evnen til at tiltrække og fastholde arbejdskraft .

-Adgangen til arbejdskraft er helt central for virksomhederne i Ishøj. Erhvervslivet efterspørger en langt større indsats fra kommunen for at tiltrække arbejdskraft. For eksempel kan kommunen markedsføre sig mere aktivt. Derudover ligger der en opgave i at forbedre samarbejde mellem kommunens jobcenter og de lokale virksomheder. Vi kommer heller ikke uden om, at Ishøj har nogle udfordringer på uddannelsesområdet. De unge skal have de rette faglige kompetencer, når de forlader folkeskolen, og så skal langt flere vælge en erhvervsuddannelse. Her ligger der nogle opgaver, som kommunen skal have håndteret, siger Peter Lanng Nielsen.

Årets måling viser også, at Ishøj skal prioritere arbejdet med at sikre de digitale rammer og konkurrenceudsætte flere kommunale opgave, hvis erhvervsvenligheden skal tilbage på sporet. For at få en bedre føling med erhvervslivets udfordringer, er der behov for, at Ishøj Kommune får styrket dialogen med erhvervslivet. Det kræver en indsats på både politisk og administrativt niveau.

-Det kan siges meget kort, god dialog betaler sig. Vi ser ofte at kommuner, der har en god dialog med deres lokale virksomheder, også klarer sig godt i vores måling. Så vidt jeg ved, arbejder Ishøj Kommune på at få etableret et forum, hvor kommunen og erhvervslivet kan samarbejde om at løse de lokale udfordringer. I årets måling sender virksomhederne et klart signal om, at man ønsker en bedre dialog med kommunen. Så jeg vil egentlig bare opfordre Ishøj Kommune til at sætte damp under kedlerne og komme ud og tale med virksomhederne, forklarer Peter Lanng Nielsen.

Der er dog også enkelte lyspunkter i årets erhvervsvenlighedsmåling. Ishøj Kommune klarer sig især godt i forhold til infrastruktur og transport, hvor virksomhederne især kvitterer for det gode kommunale vejnet og arbejdskraftens muligheder for at komme til og fra job med bus, tog eller cykel.

Derudover klarer Ishøj sig udmærket, når det gælder sagsbehandling, hvor kommunen især høster roser fra virksomhederne for sin kompetente og effektive behandling af byggesager.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

KORT OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Som i de foregående år, klarer hovedstadskommunerne generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelser, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne 67.

Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en samlet 21. plads, mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information


Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Morten M. Larsen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2328
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI Hovedstaden



Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

DI: Hvor skal de ældre i Storkøbenhavn bo?9.7.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Om kun 15 år er antallet af ældre over 80 år i Tårnby, Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner steget med mindst 40 procent, viser nye tal. I Ishøj og København er stigningen helt oppe på over henholdsvis 50 og 60 procent. Det kræver flere ældreboliger og plejehjem, som kommunerne i hovedstadsområdet allerede nu skal planlægge og reservere penge til. Friplejehjem kan være kommunernes redning, mener DI Hovedstaden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye