Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen politianmelder to foreninger under Ruslands Hus

Del
Erhvervsstyrelsen igangsatte i sidste uge en undersøgelse af Ruslands Hus og en række tilknyttede organisationer. Undersøgelsen er nu afsluttet.

Styrelsens undersøgelse fokuserede på, hvorvidt Ruslands Hus er forbundet med den russiske organisation ”Rossotrudnichestvo”, der er omfattet af EU’s sanktioner som følge af deres rolle i udbredelse af russisk propaganda.

Erhvervsstyrelsen har på baggrund af sine undersøgelser valgt at foretage politianmeldelse af to foreninger under Ruslands Hus. Der er samtidig sket indefrysning af pengemidler hos de to organisationer.

Da styrelsen nu har videregivet sagen til politiet, kan styrelsen ikke udtale sig yderligere.

Kontakter

Pressechef i Erhvervsstyrelsen Søren Møller Nielsen, tlf.: 35291430
Mail: smn@erst.dk

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed under Erhvervsministeriet. Vi er omkring 1.000 medarbejdere - i København, Nykøbing Falster og Silkeborg - som arbejder for at skabe de bedste rammer for virksomhedernes vækst og udvikling i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Danmark deltager i det globale partnerskab for kunstig intelligens25.3.2022 10:55:01 CET | Pressemeddelelse

Danmark blev i november 2021 budt velkommen som medlem af det globale partnerskab for kunstig intelligens (GPAI). GPAI er et internationalt samarbejde, som blev oprettet i sommeren 2019 af Frankrig og Canada. Samarbejdet består i dag af i alt 25 lande samt EU. Blandt de medlemmerne er USA, Indien og Brasilien samt europæiske lande som Storbritannien, Sverige, Tyskland og Holland. Samarbejdet handler om at forme den globale udvikling af kunstig intelligens og skabe internationalt samarbejde og koordinering af initiativer og politikker. Hensigten er at styrke optaget af ansvarlig kunstig intelligens, få en bedre forvaltning af data, forme fremtidens arbejde og skabe innovation og øget konkurrencedygtighed. Erhvervsministeriet og Erhvervsstyrelsen står for Danmarks deltagelse i samarbejdet, som bl.a. bygger videre på OECD’s principper og anbefalinger for pålidelig kunstig intelligens. ”Ansvarlig digitalisering er et vigtigt fokusområde for os. Teknologien rummer store muligheder for at lø

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum