Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland i spidsen for ny Omstillingspulje med 50 mio. kr. målrettet minkavlere og følgeerhverv

Del

Tilskud til udviklings- og innovationsforløb, indkøb af ny teknologi, rådgivning om iværksætteri, udvikling af nye forretningsmodeller eller kompetenceudvikling til implementering af nyt udstyr. Det er blot nogle af de områder, minkavlere og følgeerhverv kan søge tilskud til gennem den nye Omstillingspulje, der åbnede 12. august.

Formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, Søren Olesen
Formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, Søren Olesen

Rigtig mange tidligere minkavlere og virksomheder, der har haft minkbranchen som kunder, har længe gået med spørgsmålet »hvad nu?«. Som led i en politisk aftale kan minkavlere og følgeerhverv over hele landet nu søge tilskud til omstilling af deres eksisterende virksomhed eller opstart af en ny iværksættervirksomhed.

En lille ekstra håndsrækning gør en stor forskel
I Erhvervshus Midtjylland, der er operatør på Omstillingspuljen og står for at udmønte midlerne, er bestyrelsesformand Søren Olesen glad for at virksomheder, der fik trukket tæppet væk under sig tilbage i november, nu får en hjælpende hånd:

”Vi har rigtig mange minkrelaterede arbejdspladser i Midtjylland, alene i Holstebro Kommune var der indtil november 111 minkfarme. Mange minkavlere har stadig en drøm om at være selvstændige, for de fleste har altid været herre i eget hus, og derfor har det også personligt lagt mig meget på sinde, at netop vi i Erhvervshus Midtjylland blev operatør for Omstillingspuljen. Nu kan vi nu få hjulpet dem godt videre – hvilket glæder mig meget”, siger Søren Olesen, der udover at være formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, også er Formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.

Mulighederne for at søge midler via Omstillingspuljen er mange. Det kan f.eks. være midler til omlægning af produktion til økologiske planteavl eller etablering af en ny virksomhed indenfor brancher og/eller områder, hvor erfaringer og kompetencer fra minkavl danner basis for en solid opstart.

”Jeg ser Omstillingspuljen som en kærkommen mulighed for de minkavlere, der skal have et ekstra skub for at komme videre eller de følgeerhverv, der har brug for økonomisk hjælp til at omlægge den del af deres virksomhed, der har været forbundet med minkavl, og her kan selv forholdsvis små investeringer gøre en kæmpe forskel,” siger Søren Olesen.

Grøn omstilling og innovation vægtes positivt
Ansøgninger til Omstillingspuljen vægtes ud fra forskellige kriterier, og her kan det være en fordel, hvis ansøgervirksomheder indtænker grøn omstilling og innovation ind i deres omstillingsprojekter.

Projekter, der bidrager til grøn omstilling eller projekter med forretningsmodeller, der vurderes at have ambitioner og vækstpotentiale af en mere innovativ karakter, bliver nemlig prioriteret såfremt projektet lever op til Omstillingspuljens øvrige krav.

Virksomheder i målgruppen kan allerede nu tage fat i Erhvervshus Midtjylland og resten af landets erhvervshuse, der stå klar til at guide virksomhederne på rette vej, ligesom der vil blive afholdt webinarer, hvor de kan blive klogere på puljens krav og hvordan de ansøger.


Fakta:

  • Midlerne fra Omstillingspuljen bliver udbudt i to runder, hvor virksomheder i målgruppen kan søge. Første runde er i august/september 2021 og 2. runde er i foråret 2022.
  • Omstillingspuljen er landsdækkende og kan søges af målgruppen på tværs af geografier

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, Søren Olesen
Formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse, Søren Olesen
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum