Alexandra Instituttet

Erfaren it-profil skifter fra Nets Innovation Hub til Alexandra Instituttet 

Del

Jens Kaas Benner er pr. 1. august ansat som ny labchef for Alexandra Instituttets afdeling i København. Han kommer senest fra en stilling som leder af Nets Innovation Hub, og før det har han været hos Danske Bank, konsulenthuset Edlund og Nokia.

Jens Kaas Benner har de sidste 20 år arbejdet med ledelse, strategi og forretningsudvikling baseret på ny teknologi inden for en lang række områder, herunder spil-, finans- og mobilbranchen. 

Senest kommer han fra en stilling som Director, New Business Ventures, hos Nets Innovation Hub, som har til formål at skabe nye produkter og services for Nets. Her har han de sidste to år arbejdet med nye idéer, som ligger på kanten af det, som Nets arbejder med i dag. Det gælder fx mikrobetaling og biometrisk betaling, hvor man betaler via ansigtsgenkendelse.

Før det har han arbejdet med strategi og forretningsudvikling  hos Danske Bank og hos software konsulenthuset Edlund.

Omdrejningspunktet i hans karriere har hele tiden været at have brugeren i centrum og så bruge teknologien til at få løst den idé eller problem, man ser. Det gælder også de 13 år, hvor han var hos Nokia, hvor han blandt andet var med til at udvikle 3310-modellen, der var den første Nokia-telefon, som krydsede 100 millioner solgte telefoner, og som reelt var den telefon, der skabte Nokia. Han var også med i udviklingen af Snake 2, som på det tidspunkt med alt sandsynlighed var verdens mest spillede spil.

“Da jeg startede hos Nokia var der en stor entreprenørånd – alt var muligt. Helt tilfældigt kom jeg med i teamet, der skrev Snake II. Det var sjovt, fordi det er et spil, som alle folk har en holdning til, og på den måde bliver brugerfeedbacken meget nærværende.”

Det er især den tværfaglige profil, som trækker ham til Alexandra Instituttet. Det giver mulighed for at arbejde med nye teknologier og samtidig være med til at sikre, at de kommer samfundet til gode.

“Alexandra Instituttet er en super tværfaglig organisation med afsætning i it og med fokus på brugerdrevet innovation. Der er ikke mange steder, der dækker så bred en sektor og samtidig har fokus på værdiskabelse. Det er nærmest magisk og helt unikt i mine øjne.”

Jens Kaas Benner er oprindeligt uddannet datalog med sidefag i matematik fra Aarhus Universitet i 1999. Sidenhen har han blandt andet taget et strategisk management kursus fra INSEAD.

Billeder

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum