Energistyrelsen

Energistyrelsen udsteder etableringstilladelse til Aflandshage Vindmøllepark

Del

Energistyrelsen har den 11. november 2022 meddelt etableringstilladelse til Aflandshage Vindmøllepark.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Energistyrelsen har med tilladelsen givet HOFOR Vind A/S ret til at opføre elproduktionsanlægget Aflandshage Vindmøllepark. Projektet omfatter opstilling af op til 26 havvindmøller på en højde op til 220 meter. Havvindmøllerne placeret ca. otte kilometer ud for Stevns og ca. ti kilometer syd for Amager.

Stort høringsarbejde ligger bag afgørelsen

Energistyrelsen har truffet afgørelsen på baggrund af HOFOR Vinds ansøgning om etableringstilladelse fra den 20. juni 2022 og er meddelt i henhold til § 25 i lov om fremme af vedvarende energi. Det er muligt at klage over Energistyrelsens afgørelse, og en klagevejledning fremgår af afgørelsen, der er offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside.

Energistyrelsen og Hvidovre Kommune gennemførte både i perioden den 9. november 2021 – 20. februar 2022 og i perioden den 12. juli 2022 – 6. september 2022 offentlige høringer af miljøkonsekvensrapporten og supplerende faglige rapporter for Aflandshage Vindmøllepark. Energistyrelsen og Hvidovre Kommune har udarbejdet høringsnotater, hvor myndighederne har forholdt sig til de indkomne høringssvar fra begge høringer. Høringsnotaterne er offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside.

Fakta om projektet

Projektet omfatter opstillingen af 26 vindmøller på havet som placeres i Øresund ca. otte kilometer ud for Stevns og ca. ti kilomter syd for Amager. Det omfatter desuden etablering af det interne ledningsnet. Der vil blive installeret vindmøller på 9,5-11MW med en totalhøjde på op til 220 meter. Vindmølleparken vil få en samlet effekt på 247-286MW. Du kan læse mere om projektet på Energistyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Yderligere information kan findes på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk eller ved henvendelse til Energistyrelsen ved Søren Keller, ske@ens.dk, tlf: 3392 6690 eller Aino Rudebeck, ardb@ens.dk, tlf: 3395 0913.

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Energistyrelsen udgiver ny drejebog for fossilfri spidslast for at fremme fossilfrie løsninger i fjernvarmesystemet20.1.2023 10:11:46 CET | Nyhed

Energistyrelsen har fået udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Drejebogen skal øge viden om fossilfri spidslast i små og mellemstore fjernvarmeselskaber for at fremme udrulningen af de fossilfrie løsninger. I drejebogen kan fjernvarmeselskaber, bestyrelser og kommuner finde inspiration til, hvordan de kan optimere deres spidslastforbrug og implementere fossilfrie spidslastteknologier i deres fjernvarmesystem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum