Energistyrelsen

Energistyrelsen udgiver oversigt over områder for nye ansøgninger om havvindmølleprojekter via åben dør-ordningen

Del

Siden april 2022 har Energistyrelsen modtaget ansøgninger til 15 nye havvindmølleprojekter. Ansøgningerne er modtaget for en række forskellige områder.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Siden april 2022 har Energistyrelsen modtaget ansøgninger til 15 nye havvindmølleprojekter. Ansøgningerne er modtaget for en række forskellige områder.

Energistyrelsen mærker stor interesse for etablering af nye kystnære havvindmølleparker. Energistyrelsen har over kort tid modtaget 15 nye ansøgninger om forundersøgelsestilladelse til nye projekter.

Ansøgningerne er modtaget for følgende områder: Aalbæk Bugt, Esbjerg, Falster, Gjerrild Bugt, Hanstholm Havn, Hirtshals Havn, Lolland Syd, Stevns og Tønder.

For at se dette indhold fra ens.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Energistyrelsen har i første omgang screenet de nye ansøgninger, dog med undtagelse af den seneste, der er modtaget i starten af juni 2022, og som ikke er screenet endnu. Screeningen viste, at ansøgningerne var mangelfulde, og ansøgerne blev derfor bedt om at indsende supplerende oplysninger.

Efter modtagelse af supplerende oplysninger er en ansøgning om forundersøgelsestilladelse til en havvindmøllepark ved Hanstholm Havn sendt i myndighedshøring, og Energistyrelsen er nu i gang med at vurdere de øvrige ansøgninger samt screene den senest fremsendte.

Ansøgningerne behandles efter reglerne på det tidspunkt, hvor ansøgningerne er fyldestgørende. Søger flere tilladelse for samme område, gives tilladelse til den, som først fremsender en ansøgning, der dokumenterer opfyldelse af betingelserne herfor.

Hvis en ansøgningsproces ender med, at der gives en forundersøgelsestilladelse, indebærer det ikke, at der gives tilladelse til at opstille havvindmøller på den givne lokalitet, men alene at der kan gennemføres nødvendige undersøgelser for projektet.

Kontakt

Energistyrelsen v/ Johnni Sørensen (jso@ens.dk) tlf. 3392 4948; Malte Stampe Lysgaard (mstl@ens.dk) tlf. 3395 5049 eller Søren Keller (ske@ens.dk) tlf. 3392 7825

Pressekontakt Laura Andersen tlf. 3395 0906 (Lrsn@ens.dk)

Kontakter

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum