Energistyrelsen

Energistyrelsen godkender forundersøgelser for Aflandshage Vindmøllepark

Del

Energistyrelsen har den 13. juni 2022 godkendt forundersøgelsesrapporten for Aflandshage Vindmøllepark, der består af en miljøkonsekvensrapport.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Energistyrelsen har med godkendelsen vurderet, at forundersøgelsesrapporten (miljøkonsekvensrapporten) opfylder lovens krav til indhold, og at det ikke på det foreliggende grundlag kan afvises at være relevant at udnytte energien i området.

Energistyrelsens godkendelse af forundersøgelsesrapporten giver ikke projektudvikleren, HOFOR Vind A/S (HOFOR) ret til at opføre havvindmølleparken, men det giver HOFOR mulighed for at gå videre til de næste skridt i ansøgningsprocessen - herunder ansøge om etableringstilladelse. Energistyrelsen tager først endelig stilling til, om der kan gives etableringstilladelse til projektet, når der har været gennemført en offentlig høring af ansøgningen om etableringstilladelse på baggrund af den nu godkendte miljøkonsekvensrapporten. Det er også inklusiv høringsnotater fra den tidligere offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten (nov. 21 - feb. 22).

Miljøkonsekvensrapport og HOFORs ansøgning sendes i ny otte ugers høring

Hvis HOFOR ansøger om etableringstilladelse, skal ansøgningen om etableringstilladelse sammen med relevante bilag, herunder den godkendte miljøkonsekvensrapport for projektet, et udkast til Energistyrelsens etableringsafgørelse samt høringsnotater fra den tidligere offentlige høring af miljøkonsekvensrapporten sendes i en otte ugers offentlig høring. Såfremt HOFOR ansøger om etableringstilladelse, forventes det, at miljøkonsekvensrapport for projektet og HOFOR´s ansøgning vil blive sendt i høring medio juli (uge 28).

Læs mere om projektet og Energistyrelsens afgørelse på Energistyrelsens hjemmeside

Fakta om projektet

Projektet omfatter opstilling af 25-45 havvindmøller med en installeret effekt på op til 300 MW inden for et ca. 42 km2 stort område.

Projektet ønskes placeret i Øresund mellem Amagers sydspids og Stevns. Mølleområdet plus korridoren til kablet dækker et samlet havareal på ca. 65 km2, og afstanden fra mølleområdet til den nærmest kyst vil være mere end otte kilometer. Havmølleparken forventes tilsluttet el-nettet ved Energinets eksisterende 132 kV station ved Avedøreværket via en ny 132 kV transformerstation.

Kontakt

Yderligere information kan findes på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk, eller ved henvendelse til Energistyrelsen v/ Søren Keller (ske@ens.dk) tlf. nr. 3392 6690 eller Aino Rudebeck (ardb@ens.dk) tlf. nr. 3395 0913

Pressekontakt Laura Andersen (lrsn@ens.dk) tlf. nr. 3395 0906

Kontakter

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum