Lolland Kommune

ENERGI & VANDs Mobile Science Center kommer til Lolland

Del

Hvorfor er det vigtigt, at vores kloakker kan tage imod skybrud? Hvad møder man på turen gennem et kæmpe toilet og kloak? Og hvordan sparer vi på vandet i hverdagen? Det er nogle af de mange spændende udfordringer, som 4. klasserne i Lolland Kommunes folkeskoler og privatskoler får lov at udforske i hverdagene i uge 34. Her har Børne- og Skoleudvalget og REn Energi Lolland (REEL) arrangeret, at ENERGI & VAND kommer på Campus Nakskov med deres Mobile Science Center og et undervisningsforløb om vand og klimatilpasning. Andre nysgerrige kan opleve Mobile Science Center på Campus Nakskov lørdag den 24. august kl. 10-16, hvor der er åbent for alle.

I Mobile Science Center kan du blandt andet prøve at kravle igennem kæmpetoilettet på taget af containeren og se, hvad du møder i kloakken. (Foto: ENERGI & VAND)
I Mobile Science Center kan du blandt andet prøve at kravle igennem kæmpetoilettet på taget af containeren og se, hvad du møder i kloakken. (Foto: ENERGI & VAND)

ENERGI & VANDs Mobile Science Center er en mobil undervisningsenhed, der består af to store containere, som kan foldes ud til interaktive læringsrum. I Mobile Science Center lærer eleverne naturfag på en anderledes måde, og de får hands-on erfaringer gennem lærerige spil og modeller. For eksempel er der et kæmpetoilet på taget af containeren, der giver mulighed for at prøve en tur ned igennem kloaksystemet og se noget af alt det, vi smider ud, såsom bleer, vatpinde og tandbørster. Eleverne skal også prøve at hælde vand over en model af byen for at se, hvor oversvømmelserne vil komme, og de skal ned i kælderen og finde løsninger, så der ikke kommer vand ind.

Formålet med at inddrage Mobile Science Center i undervisningen er dels at understøtte klasseundervisningen. Samtidig er initiativet et led i Lolland Kommunes særlige fokus og ambitiøse indsatser på klimaområdet, hvor også den nye generation er vigtig at få med på banen.

”Vi klapper i hænderne over, at det er lykkedes at få Mobile Science Center til Lolland. Der sker bare noget, når man rykker undervisningen ud af klasselokalet og giver eleverne mulighed for virkelig at få fingrene ned i materien. Ud over den store oplevelse det i sig selv bliver at bevæge sig rundt i containeren, får eleverne en enestående mulighed for at afprøve teorien i praksis. På den måde er forløbet både med til at opfylde de konkrete læringsmål og til at give eleverne en større forståelse for, hvorfor det er vigtigt at passe på miljøet,” siger formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund.

ENERGI & VANDs aktiviteter drives af Miljøtjenesten i Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR, og takket være Lolland Kommunes samarbejde med HOFOR i form af REn Energi Lolland (REEL) har det været muligt at få Mobile Science Center til Nakskov.

”I REEL har vi en ny indsats, vi kalder ’Den grønne næstegeneration’, hvor vi sætter fokus på børns læring og den grønne omstilling. Derfor er det fantastisk, at skolerne på Lolland har sagt ja til at deltage i det undervisningsforløb, som REEL har fået mulighed for at tilbyde. Vi håber og tror på, at forløbet bidrager til elevernes dannelse inden for den grønne omstilling, så børnene fra Lolland også bliver en del af den grønne næstegeneration,” fortæller sekretariatsleder i REEL Tine Vinther Clausen.

Men det er ikke gjort med børnene alene:

”Vi vil selvfølgelig også gerne give forældrene og andre nysgerrige chancen for at opleve Mobile Science Center. Derfor åbner vi op for, at alle kan komme om lørdagen og afprøve de samme udfordringer, som 4. klasserne. Her kommer vi også fra REEL og fortæller om vores andre spændende aktiviteter, og man kan møde medarbejdere fra Teknik og Miljø, som blandt andet informerer om kommunens arbejde med højvandssikring,” siger Tine Vinther Clausen.

Skulle sulten melde sig, kan man om lørdagen købe miljø- og klimavenligt mad i kantinen på Campus Nakskov. Det er CELFs fødevareelever og faglærer Dorte Skov, der står for det.

Også på Nakskov Bibliotek er der mulighed for at dykke ned i det grønne tema. I anledning af Mobile Science Centers besøg i Nakskov sætter biblioteket i hele uge 34 fokus på den grønne omstilling med en udstilling, der vækker omtanke og nysgerrighed.

Læs mere om Mobile Science Center på https://www.hofor.dk/skoler/undervisningstilbud-til-skoler/mobile-science-center/

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

30 12 37 82

Tine Vinther ClausenSekretariatsleder i REEL

53 56 70 09

Billeder

I Mobile Science Center kan du blandt andet prøve at kravle igennem kæmpetoilettet på taget af containeren og se, hvad du møder i kloakken. (Foto: ENERGI & VAND)
I Mobile Science Center kan du blandt andet prøve at kravle igennem kæmpetoilettet på taget af containeren og se, hvad du møder i kloakken. (Foto: ENERGI & VAND)
Download
Mobile Science Center på Bellahøj Skole (Foto: ENERGI & VAND)
Mobile Science Center på Bellahøj Skole (Foto: ENERGI & VAND)
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

'Nakskov 2030' ansætter programdirektør29.5.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I april måned blev Nakskov 2030 lanceret. Bag det ambitiøse udviklingsprojekt står Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden, som sammen har afsat 150 millioner kroner til initiativet, der de kommende år skal sende Lollands gamle købstad og industriby sikkert ind i fremtiden. Umiddelbart efter lanceringen blev stillingen som programdirektør for initiativet slået op, og efter en grundig ansættelsesproces med et stærkt ansøgerfelt kan man nu præsentere Tim Jeppesen som programdirektør for Nakskov 2030.

Nakskov Bymidtefond gør klar til at støtte istandsættelser11.5.2020 12:15:41 CESTPressemeddelelse

I starten af april lancerede Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden et part-nerskab om udvikling af Nakskov. Udgangspunktet er de særlige kvaliteter, der knytter sig til havnen, bymidten og fjordlandskabet. Nu tages der fat på arbejdet med bevaring og udvikling af bygningskulturen i den historiske bymidte. Nakskov Bymidtefond er et af de tolv projekter, der er beskrevet i Nakskov 2030-planen, som vil gøre byen attraktiv for alle, der besøger, bor og arbejder i byen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum