Energistyrelsen

En række ansøgninger om havvindmølleprojekter via åben dør-ordningen skal afvises på grund af sammenfald med statslige arealreservationer

Del

Energistyrelsen har modtaget et højt antal ansøgninger til nye havvindmølleprojekter i åben dør-ordningen. Flere af disse ansøgninger skal afvises, da de overlapper med de statslige arealreservationer.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Energistyrelsen har modtaget et højt antal ansøgninger til nye havvindmølleprojekter i åben dør-ordningen. Flere af disse ansøgninger skal afvises, da de overlapper med de statslige arealreservationer.

I perioden mellem primo april 2022 til 20. juni 2022 har Energistyrelsen modtaget 27 ansøgninger til nye havvindmølleprojekterne.

Energistyrelsen har konstateret, at en stor del af ansøgningerne er beliggende i arealreservationer til statslige udbud. Det drejer sig om ansøgninger i følgende områder: Aalbæk bugt, Esbjerg, Falster, Hanstholm, Hirtshals, Stevns, Tønder og Djursland.

Det står i loven om fremme af vedvarende energi, at der ikke kan indgives ansøgninger uden for udbud, der helt eller delvist overlapper med de statslige arealreservationer. Modtagne ansøgninger i disse områder skal afvises af klima-, energi- og forsyningsministeren.

Energistyrelsen annullerer på den baggrund myndighedshøringerne over havvindmølleparkerne ved Hanstholm, Stevns og Falster.

De statslige arealreservationer

Arealreservationer til statslige udbud fremgår af Energistyrelsens hjemmeside på nedenstående link under overskriften ”Handlingsplaner, statslige reservationer, screeninger mv.”: https://ens.dk/ansvarsomraader/vindenergi/fakta-om-vindenergi

Endvidere kan reservationerne findes på Havplanen, hvor der kan tilføjes servicelaget ’statslige havvindsreservationer’.

Kontakt

Energistyrelsen v/ Celia Ardal (cap@ens.dk) tlf. +45 3392 7825, Malte Stampe Lysgaard (mstl@ens.dk) tlf. +45 3395 5049 eller Anja Lundberg (anjl@ens.dk) tlf. +45 3392 6819

Pressekontakt Laura Andersen (lrsn@ens.dk) tlf. +45 3395 0906

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum