Akademikerne

En halv million akademikere har fået ny formand

Del

Den 1. januar 2022 satte tidligere formand i Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, sig i formandsstolen hos hovedorganisationen Akademikerne, hvor hun kommer til at varetage interesser for næsten en halv million medlemmer. Særligt de unges vilkår og samarbejde på tværs af faggrupper står højt på den nye formands prioriteringsliste.

For at se dette indhold fra www.akademikerne.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Jeg er meget glad for tilliden fra Akademikernes medlemmer, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Lige nu er det kampen for de nyuddannedes dagpenge, udflytning af uddannelsespladser, lønstrukturkomiteen og selvfølgelig ordentlige arbejdsvilkår i lyset af pandemien, der er vigtige dagsordener for Akademikerne. Men mindst lige så vigtigt er det vedholdende arbejde for Danmarks fortsatte udvikling og vækst gennem uddannelse og forskning på højt niveau.

 

Opgør med kamp mellem faggrupper

Som formand for Akademikerne kommer Lisbeth Lintz til at stå i spidsen for en lang række fagligheder. Hendes lange erfaring fra sundhedsvæsenet har lært hende, at der er brug for alle fagligheder, såvel de akademiske som andre.

De sidste par år har der været en kedelig tendens til at tale faggrupper op mod hinanden. Fx Akademikere mod faglærte, de såkaldt kolde hænder mod de såkaldt varme hænder.  Efter i mange år at have arbejdet i det danske sundhedsvæsen er jeg ikke i tvivl om, at vi har behov for flere faggruppers forskellige kompetencer for i fællesskab at opnå de bedste resultater

siger Lisbeth Lintz og fortsætter:

På samme måde skal vi som samfund fokusere på hvilke kompetencer vi har behov for at flere har, fremfor at tale visse uddannelsesretninger ned. Jeg tænker her særligt på de vigtige kompetencer, som personer med humanistiske og kunstneriske uddannelser har, som er vigtige for optimal kreativitet i innovation og nytænkning til gavn for udviklingen af nye eksportmuligheder såvel som gode liv for borgerne i Danmark.

 

Fokus på unge

Også i forhold til de unge mener Lisbeth Lintz, at debatten er blevet for polariseret:

“Jeg synes, der er en tendens til, at der bliver talt ned til unge i den politiske debat. De unge er FREMTIDEN såvel fremtidens samfundsborgere og som fremtidens arbejdskraft. Jeg ønsker at stå i spidsen for et Akademikerne, som sammen med  de unge i fællesskab prioriterer såvel uddannelse som en god start på arbejdslivet”.

 

For yderligere kommentarer kontakt Lisbeth Lintz på telefon 2488 8442 eller på ll@ac.dk.

 

For at se dette indhold fra www.akademikerne.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

 

 

Lisbeth Lintz blå bog

 

Lisbeth Lintz er 55 år gammel og bor sammen med sine tre børn og deres far i Espergærde.

2022:   Tiltrådt som formand for Akademikerne

2017:   Valgt som formand for Overlægeforeningen og Foreningen Af Speciallæger (FAS)

2014.   Overlæge, Holbæk Sygehus

2007:   Valgt til formand for Yngre Læger

1994:   Valg som tillidsrepræsentant første gang

2012:   Afdelingslæge, Bispebjerg Hospital; Endokrinologisk/Gastroenterologisk afd.

2009:   1. Reservelæge, Bispebjerg Hospital; Endokrinologisk/Gastroenterologisk afd.

2004:   1. Reservelæge, Bispebjerg Hospital; Geriatrisk afd.

1994-2004: flere reservelægeansættelser, Hvidovre Hospital og Bispebjerg Hospital

1994:   Lægeuddannet fra Københavns Universitet – senere dobbeltspecialiseret som speciallæge i geriatri og intern medicin.

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum