Akademikerne

En halv million akademikere har fået ny formand

Del

Den 1. januar 2022 satte tidligere formand i Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, sig i formandsstolen hos hovedorganisationen Akademikerne, hvor hun kommer til at varetage interesser for næsten en halv million medlemmer. Særligt de unges vilkår og samarbejde på tværs af faggrupper står højt på den nye formands prioriteringsliste.

For at se dette indhold fra www.akademikerne.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Jeg er meget glad for tilliden fra Akademikernes medlemmer, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Lige nu er det kampen for de nyuddannedes dagpenge, udflytning af uddannelsespladser, lønstrukturkomiteen og selvfølgelig ordentlige arbejdsvilkår i lyset af pandemien, der er vigtige dagsordener for Akademikerne. Men mindst lige så vigtigt er det vedholdende arbejde for Danmarks fortsatte udvikling og vækst gennem uddannelse og forskning på højt niveau.

 

Opgør med kamp mellem faggrupper

Som formand for Akademikerne kommer Lisbeth Lintz til at stå i spidsen for en lang række fagligheder. Hendes lange erfaring fra sundhedsvæsenet har lært hende, at der er brug for alle fagligheder, såvel de akademiske som andre.

De sidste par år har der været en kedelig tendens til at tale faggrupper op mod hinanden. Fx Akademikere mod faglærte, de såkaldt kolde hænder mod de såkaldt varme hænder.  Efter i mange år at have arbejdet i det danske sundhedsvæsen er jeg ikke i tvivl om, at vi har behov for flere faggruppers forskellige kompetencer for i fællesskab at opnå de bedste resultater

siger Lisbeth Lintz og fortsætter:

På samme måde skal vi som samfund fokusere på hvilke kompetencer vi har behov for at flere har, fremfor at tale visse uddannelsesretninger ned. Jeg tænker her særligt på de vigtige kompetencer, som personer med humanistiske og kunstneriske uddannelser har, som er vigtige for optimal kreativitet i innovation og nytænkning til gavn for udviklingen af nye eksportmuligheder såvel som gode liv for borgerne i Danmark.

 

Fokus på unge

Også i forhold til de unge mener Lisbeth Lintz, at debatten er blevet for polariseret:

“Jeg synes, der er en tendens til, at der bliver talt ned til unge i den politiske debat. De unge er FREMTIDEN såvel fremtidens samfundsborgere og som fremtidens arbejdskraft. Jeg ønsker at stå i spidsen for et Akademikerne, som sammen med  de unge i fællesskab prioriterer såvel uddannelse som en god start på arbejdslivet”.

 

For yderligere kommentarer kontakt Lisbeth Lintz på telefon 2488 8442 eller på ll@ac.dk.

 

For at se dette indhold fra www.akademikerne.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

 

 

Lisbeth Lintz blå bog

 

Lisbeth Lintz er 55 år gammel og bor sammen med sine tre børn og deres far i Espergærde.

2022:   Tiltrådt som formand for Akademikerne

2017:   Valgt som formand for Overlægeforeningen og Foreningen Af Speciallæger (FAS)

2014.   Overlæge, Holbæk Sygehus

2007:   Valgt til formand for Yngre Læger

1994:   Valg som tillidsrepræsentant første gang

2012:   Afdelingslæge, Bispebjerg Hospital; Endokrinologisk/Gastroenterologisk afd.

2009:   1. Reservelæge, Bispebjerg Hospital; Endokrinologisk/Gastroenterologisk afd.

2004:   1. Reservelæge, Bispebjerg Hospital; Geriatrisk afd.

1994-2004: flere reservelægeansættelser, Hvidovre Hospital og Bispebjerg Hospital

1994:   Lægeuddannet fra Københavns Universitet – senere dobbeltspecialiseret som speciallæge i geriatri og intern medicin.

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikerne med i trepartsaftale om forlængelse af midlertidig arbejdsfordelingsordning samt lønkompensation10.12.2021 15:18:13 CET | Pressemeddelelse

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler: “Jeg er glad for, at vi sammen med de øvrige parter på arbejdsmarkedet er blevet enige om at tage de allerede velkendte og gode redskaber i brug, så vi på den måde kan hjælpe de hårdest ramte virksomheder og ansatte i den kommende tid hen over julen og ind i det nye år. Der er en fornuftig balance i vores trepartsaftale, som forlænger den midlertidige arbejdsfordelingsordning samt genindfører muligheden for lønkompensation”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne. “Til de virksomheder der vælger at benytte sig af arbejdsfordelingsordningen, vil jeg klart anbefale, at der tænkes i muligheder for opkvalificering og videreuddannelse i hjemsendelsesperioden, bl.a. indenfor grøn omstilling og digitalisering”, siger Lars Qvistgaard. “Jeg er også meget tilfreds med, at der sideløbende vores trepartsforhandlinger er indgået en politisk aftale om midlertidige kompensationsordninger til erhvervslivet, herunder kulturlivet, som også til

Nødvendig trepart om kompensation ved corona23.11.2021 10:02:35 CET | Pressemeddelelse

Trepartsaftalen er et vigtig middel til at sikre tryghed og et økonomisk sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet i en svær tid med tiltagende konsekvenser af en voksende coronasmitte. Hovedorganisationen Akademikerne opfordrer til fortsat bevågenhed på effekten af smittetallene henover de næste hårde måneder, og at holde muligheden åben for hurtigt at supplere aftalen med nye tiltag, hvis udviklingen måtte kalde på det.

Akademikerne: Regeringen spiller hasard med arbejdsmiljøet og coronahåndteringen for hundredtusindvis af lønmodtagere12.11.2021 06:31:08 CET | Pressemeddelelse

Når regeringen fredag den 12. november tager hul på trepartsforhandlinger med Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation om muligheden for, at arbejdsgiver kan kræve at se coronapas fra medarbejderne, vil en betydelig del af arbejdstagerne i Danmark ikke være repræsenteret. Akademikerne, der er hovedorganisation for ca. 450.000 medlemmer med en videregående uddannelse, er endnu en gang ikke inviteret af regeringen, som dermed lukker øjnene for, at store dele af det danske arbejdsmarked ikke vil være favnet af den løsning, som man måtte finde frem til ved bordet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum