Julemærkefonden

En fælles march for Julemærkebørnene

Del

Hvad er bedre end at starte første søndag i advent med lidt frisk luft og let motion? Netop - og hvis man samtidig støtter børns kamp for at genfinde glæden og det gode børneliv? Bingo! Alt dette bliver muligt landet rundt søndag den 2. december, når den årlige Julemærkemarch for 42. gang samler ind til driften af landets fem Julemærkehjem.

Små og store mødes til den årlige Julemærkemarch, som i år har 66. startsteder fordelt over hele landet.
Små og store mødes til den årlige Julemærkemarch, som i år har 66. startsteder fordelt over hele landet.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt Julemærke til gavn for Julemærkehjemmene og udsatte børn i Danmark. Nu om dage kan man bakke op hele året som Julemærkeven – og derudover kan man blandt andet hjælpe til ved at deltage i det sunde og hyggelige initiativ, Julemærkemarchen.

- Sidste år bidrog 16.500 vandrere og løbere til den gode julestemning ved at gennemføre en rute på enten 5 eller 10 kilometer. Det betød i kroner og ører en rekordstor donation til Julemærkefonden på 1.315.000 kroner – 13 procent mere end året før, fortæller formanden for Julemærkemarchen, Birthe Juul.

Nye startsteder og kæmpe gejst

I år går Julemærkemarchens arrangører stålsat efter at gentage succesen og overgå 2017-resultatet:

- I år kommer vi med to nye lokationer op på 66 startsteder, og alene dét peger i retning af en ny rekordindsamling. Derudover vil jeg gerne fremhæve, at hele marchens bagland af frivillige har lovet at sætte alle sejl til for at overgå sig selv – igen, understreger formanden.

De nye startsteder er Fredensborg og intet mindre end Pjerrots hus på Dyrehavsbakken.

- Vi er glade for alle vores startsteder, men med Fredensborg tilføjer vi et royalt islæt – og med Pjerrots hus det stik modsatte, nemlig den særdeles vigtige folkelighed. Vi vil gerne rumme alle elementer af det danske samfund, og i år bliver det samlede billede endnu mere komplet, mener Birthe Juul.

March med stor betydning

Julemærkefonden, som driver landets fem Julemærkehjem, ser med stor glæde og tilfredshed på Julemælkemarchens store indsats:

- Julemærkemarchens imponerende og frivillige hjælpearbejde kaster hvert år en flot donation af sig, som kan mærkes i det samlede budget. Det fortsatte hjælpearbejde, der hvert år gavner knap 1000 børn, er afhængigt af indsamlede midler. Det offentlige tilskud dækker under fem procent af budgettet. Salget af Julemærker er for nedadgående, idet stort set ingen længere sender julepost. Derfor sætter vi stor pris på vores Julemærkevenner, donationer fra virksomheder og fonde samt på Julemærkemarchen, siger direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden

Denne udmelding glæder hele bestyrelsen for Julemærkemarchen, siger formand Birthe Juul:

- For os frivillige er det er et kærkomment stykke arbejde, som slet ikke føles som arbejde. Vi skaffer midler til Julemærkefonden, og samtidig kommer en masse mennesker ud i det fri og er sammen om at dyrke motion. Der er således gevinst for alle parter!

 

Præcis som sidste år foregår tilmelding og valg af startsted via hjemmesiden www.julemaerkemarchen.dk, hvis man vel at mærke vil have rabat. Her kan man vælge forskellige typer startkort – med eller uden tilhørende medalje. Som noget særligt kan man for 100 kroner vælge at købe en special-startpakke bestående af startkort plus fire skrabelodder og hermed få mulighed for at vinde gavekort til www.sendentanke.dk. Den største gevinst er på 2.000 kroner. Man kan naturligvis også møde op på et af de 66 startsteder på selve dagen.

FAKTA OM JULEMÆRKEMARCHEN 2018

Starttid:           

Søndag den 2. december 2018

Oversigt over startsteder og tidspunkter på www.julemaerkemarchen.dk

Distancer:       

5 og 10 kilometer

Pris:

Forhåndstilmelding senest den 15. november:

Fire skrabelodder + et startkort kr. 100,-

Startkort med medalje kr.60,-

Startkort uden medalje kr. 25,-

På dagen:

Startkort med medalje kr. 70,-

Startkort uden medalje kr. 30,-

Baggrund

Julemærkemarchen opstod i 1977, da den Aarhus-baserede Postens Marchforening for allerførste gang arrangerede en march til fordel for Julemærkefonden. I 2016 kunne initiativet således fejre 40-års jubilæum – oveni købet med et rekordstort deltagerantal.

Gennem årene er der kommet flere og flere startsteder til – i år er der 66 - og samlet set er der blevet indsamlet over 20 millioner kroner til driften af Julemærkehjemmene.


FAKTA OM JULEMÆRKEFONDEN

Hvem: Hvert år får op mod 1.000 børn mellem 7 og 14 år hjælp til et bedre liv på et Julemærkehjem. Børn på Julemærkehjem har ofte dårlig livskvalitet, hvor mobning og lavt selvværd fylder meget

Hvad: På et Julemærkehjem får børn mod på livet igen. Dagligdagen bygger på motion, sund kost og stærkt sammenhold. Behovet for Julemærkehjemmene er fortsat stort – lige nu venter flere hundrede børn på at få hjælp

Hvor: Hjemmene ligger i Roskilde, Skælskør, Ølsted, Kollund og Hobro

Yderligere information:

Læs om Julemærkemarchen på www.julemaerkemarchen.dk

Nøgleord

Kontakter

Birthe Juhl, info@julemaerkemarchen.dk, tlf.: 52 19 94 66

Billeder

Små og store mødes til den årlige Julemærkemarch, som i år har 66. startsteder fordelt over hele landet.
Små og store mødes til den årlige Julemærkemarch, som i år har 66. startsteder fordelt over hele landet.
Download
Det er 42. gang, Julemærkemarchen løber af stablen. Uanset vejr støttes projektet hvert år af tusindvis af danskere, der går en tur til fordel for børn på Julemærkehjem.
Det er 42. gang, Julemærkemarchen løber af stablen. Uanset vejr støttes projektet hvert år af tusindvis af danskere, der går en tur til fordel for børn på Julemærkehjem.
Download

Vedhæftede filer

Information om Julemærkefonden

Julemærkefonden
Baldersvej 3
4000 Roskilde

33133745http://www.julemaerket.dk

Følg pressemeddelelser fra Julemærkefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Julemærkefonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum