White Sands Communication

EM i SUP og WATERZ på vej imod rekord - danske surfere spås gode medaljechancer

Del

De første europæiske mesterskaber i standup paddle på dansk grund nogensinde. WATERZ longdistance racing over Ringkøbing Fjord. DM i Kitesurfing. DM i Surf – Danish Surf Tour. Yoga på vandet. Surf for handicappede. Syv koncerter og en kæmpe fest. Masser af muligheder for at prøve kræfter med vandet for første gang. Og meget, meget mere.

22 årige Christian Polarbear Andersen (i forgrunden) fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande. Foto :Jakob Gjerulff
22 årige Christian Polarbear Andersen (i forgrunden) fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande. Foto :Jakob Gjerulff

Et fyldt Hvide Sande kommer til at summe af aktiviteter, og masser af spændende oplevelser for publikum, når EUROSUP og WATERZ Festivalen løber af stablen fra lørdag den 27. august til søndag den 4. september.

- faktisk er der så mange mennesker i vores område, at det er svært at opdrive en overnatningsmulighed, hvis man ikke har sit eget telt eller sin egen campingvogn med. Det er noget af det, vi gerne vil tilføre området. Flere gæster udenfor hovedsæsonen, og endnu flere tilflyttere og det er lykkedes, lyder det fra en tilfreds Katrine Kock Frandsen, der er projektleder for WATERZ.

Gode muligheder for danske medaljer
Hvide Sande er første danske by nogensinde, der lægger vand til de officielle europæiske mesterskaber i standup-paddle. 

- der kommer 14 nationer, hvilket er største antal deltagere nogensinde og en blåstempling af vores faciliteter til vandsport, der er nogle af de absolut bedste i Europa. Danmark stiller i stærkeste opstilling med blandt andre Christian Polarbear Andersen og Caroline Küntzel, der forventes at hente medaljer. Så det gælder om at kigge forbi og heppe med på de danske atleter. Vi etablerer gode publikumsfaciliteter, så man kan følge med i det, der foregår ude på vandet, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Flere og flere søger imod vandsporten
Interessen for vandsport og specielt standup paddle, er vokset voldsomt de senere år. 

- det hænger sammen med, at det er en sport, man kan dyrke på familieplan eller i andre mindre grupper og sågar alene og når man har lyst til det. Den udvikling er vi selvfølgeligt glade for, og vi vil rigtigt gerne have endnu flere med. Derfor er der mulighed for at prøve kræfter med SUP ganske gratis, hvor erfarne instruktører vil tage deltagerne med på vandet, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Herudover laver WATERZ også et social SUP arrangementer sammen med Ringkøbing Surfklub. 

- man skal selv have udstyr med. Vi hygger på vandet og er man ny på Vesterhavet, så tager vi deltageren trygt med ud for første gang, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Handicappede skal på vandet 
Hun lægger stor vægt på at udvide paletten af aktiviteter til WATERZ. Der laver man sammen med BLUE SPIRIT et nyt tiltag for at give handicappede mulighed for at dyrke vandsport.

- Blue Spirit har specialiseret sig i handicap surfing, så her er muligheden for alle til at komme og prøve bølgesurfing. Vandsport giver livskvalitet og kan vi være med til at give handicappede endnu mere livskvalitet gennem vandsport, vil det være helt fantastisk, påpeger Katrine Kock Frandsen. Læs mere om Para-surfing her: https://bluespirit.dk/para-surfing/ 

Herudover byder det store program på en lang række andre tilbud blandt andet Yoga på vandet, mulighed for at standup paddle i og omkring Ringkøbing Havn, og strandrensning sammen med omhu:

Koncerter og samvær
Nok konkurrerer mange af deltagerne i EUROSUP og WATERZ Festivalen imod hinanden på vandet. Men når deltagerne kommer på land, netværkes og hygges der i stor stil.

- der er koncert stort set hver eneste dag i vores store telt på Tungevej, hvor der er gratis adgang for publikum og store muligheder for at hygge sig efter at have oplevet nogle af konkurrencerne på vandet. Der er mulighed for at købe kolde drikkevarer og få et par hyggelige timer, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Koncerterne er lavet i samarbejde med LowFi, der markedsfører nye og spændende danske musiknavne indenfor alle genrer. Programmet byder på særdeles lyttevenlig musik og arrangørerne lover, at man ikke bliver blæst bagover af et heavy metal band eller lignende.

’- og så er WATERZ Festen tilbage, hvor vi samler deltagerne og hele Hvide Sande by til fest i Hvide Sande Hallen med spisning, lokal musik og den internationale DJ NeedleSplit. Festen plejer at være udsolgt, og der bliver plads til 800 gæster i hallen. Det plejer at være en fantastisk aften, hvor Hvide Sande Koncertforening sørger for, at alt klapper, fortæller Katrine Kock Frandsen.

EUROSUP - EM i standup paddling arrangeres af Dansk Surf SUP i samarbejde med Sport Event Danmark og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Man kan se det samlede program og købe billetter til Waterz FESTEN på www.waterz.dk

Nøgleord

Kontakter

Kontaktinformationer:
Projektleder Katrine Kock Frandsen, tlf. 2128 3108

Billeder

22 årige Christian Polarbear Andersen (i forgrunden) fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande. Foto :Jakob Gjerulff
22 årige Christian Polarbear Andersen (i forgrunden) fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande. Foto :Jakob Gjerulff
Download
22 årige Christian Polarbear Andersen fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande.  Foto :Jakob Gjerulff
22 årige Christian Polarbear Andersen fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande. Foto :Jakob Gjerulff
Download
Caroline Küntzel fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande.  Foto :Jakob Gjerulff
Caroline Küntzel fra Klitmøller spås gode medaljechancer ved EM i standup paddling i Hvide Sande. Foto :Jakob Gjerulff
Download

Information om White Sands Communication

White Sands Communication
Vinkelsti 1
7700 Thisted

+45 26 21 11 45http://www.coldcoast.dk

Følg pressemeddelelser fra White Sands Communication

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra White Sands Communication

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum