Ekstraordinært foredrag på Krigsmuseet: Sådan fortsætter krigen i Ukraine

Ukrainerne holder indtil videre stand i Mariupol, men kan de blive ved? Russiske styrker har trukket sig tilbage fra Kyiv, men i øst mobiliserer de. Hvad har de i sinde? Er krigen kommet til et dødvande, eller har vi kun set første kapitel?
Det svarer major og militæranalytiker fra Forsvarsakademiet, Kristian Lindhardt, på til dette ekstraordinære Fad & Foredrag om krigen i Ukraine.
Kristian Lindhardt, der bl.a. er ekspert i militære operationer som dem i Ukraine, indtager gulvet i Kanonhallen og udlægger sin analyse af krigens udvikling og mulige afslutning.
Han vil bl.a. komme ind på, hvordan krigen vil fortsætte, hvilke militære særpræg konflikten har og hvad parternes fordele og ulemper er. Derudover vil han tegne de lange historiske linjer for at se, om vi kan lære af eksempelvis kampene i Stalingrad 1942-1943 under 2. Verdenskrig.
Han vil også tale om, hvilken betydning vestlig og herunder dansk støtte kan få for krigens udvikling. Kan Danmark gøre noget? Hvilke våben kan spille en rolle i krigen og bør de?
Landskabet har også spillet en vigtig rolle i konflikten. Krigens første måneder har i stor stil været udkæmpet som bykampe, hvor ukrainske tropper såvel som civile har haft en række taktiske fordele imod den russiske invasionshær.
Hvis krigen trækker længere østpå, kan det meget vel betyde, at den russiske hær får terrænet i sin favør. Men også vind og vejr spiller en vigtig rolle. For eksempel er kampvognenes fremtog betinget af, hvor mudret landskabet er. Alle disse faktorer skal medregnes, hvis konflikten for alvor skal forstås.
Der vil også komme mulighed for at stille spørgsmål til Kristian efter foredraget.
Nøgleord
Kontakter
Simon Grønlund
Tlf:41 20 60 42son@natmus.dkBilleder
Links
Information om Krigsmuseet
Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.
Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Kæmp som en viking på Krigsmuseet i vinterferien5.2.2025 13:28:47 CET | Pressemeddelelse
I vinterferien indtager vikingerne Krigsmuseet. Her kan gæsterne se dem kæmpe og teste sig selv med militære, fysiske øvelser i børneaktiviteten Fit for Fight.
Krigsmuseet udbyder nye, krigshistoriske foredrag i foråret6.1.2025 16:19:59 CET | Pressemeddelelse
Forårets program for foredragsrækken Fad & Foredrag på Krigsmuseet er nu klar – det byder på alt fra russisk hybridkrig til danskere, der kæmpede på den forkerte side under 2. Verdenskrig.
I dag åbner ny spotudstilling om droner på Krigsmuseet19.11.2024 14:39:58 CET | Pressemeddelelse
Udstillingen ’Gamechanger? Droner i krig’ sætter spot på, hvordan droner bruges i krige i dag – og hvordan de vil påvirke fremtidens slagmark. Har droner allerede fundamentalt ændret måden, vi går i krig på? Den nye udstilling åbner 19. november på Krigsmuseet.
Ny spotudstilling: Har droner ændret måden, vi fører krig på?28.10.2024 14:43:40 CET | Pressemeddelelse
Hvad betyder droner for nutidens krige? Og hvordan vil dronerne påvirke fremtidens slagmark? Det og meget mere giver Krigsmuseets nye spotudstilling ’Gamechanger? Droner i krig’ svar på. Udstillingen åbner 19. november.
Efterårsferie på Krigsmuseet: Bliv rekrut for en dag25.9.2024 13:41:20 CEST | Pressemeddelelse
I efterårsferien bliver Krigsmuseet forvandlet til træningsbane for nye rekrutter – her er aktiviteter for hele familien, der har lyst til en aktiv oplevelse sammen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum