Krigsmuseet

Ekstraordinært foredrag på Krigsmuseet: Sådan fortsætter krigen i Ukraine

Del

I et ekstraordinært Fad & Foredrag analyserer major og militæranalytiker Kristian Lindhardt 18. maj udviklingen på slagmarkerne i Ukraine.

Ukrainerne holder indtil videre stand i Mariupol, men kan de blive ved? Russiske styrker har trukket sig tilbage fra Kyiv, men i øst mobiliserer de. Hvad har de i sinde? Er krigen kommet til et dødvande, eller har vi kun set første kapitel?

Det svarer major og militæranalytiker fra Forsvarsakademiet, Kristian Lindhardt, på til dette ekstraordinære Fad & Foredrag om krigen i Ukraine.

Kristian Lindhardt, der bl.a. er ekspert i militære operationer som dem i Ukraine, indtager gulvet i Kanonhallen og udlægger sin analyse af krigens udvikling og mulige afslutning.

Han vil bl.a. komme ind på, hvordan krigen vil fortsætte, hvilke militære særpræg konflikten har og hvad parternes fordele og ulemper er. Derudover vil han tegne de lange historiske linjer for at se, om vi kan lære af eksempelvis kampene i Stalingrad 1942-1943 under 2. Verdenskrig.

Han vil også tale om, hvilken betydning vestlig og herunder dansk støtte kan få for krigens udvikling. Kan Danmark gøre noget? Hvilke våben kan spille en rolle i krigen og bør de?

Landskabet har også spillet en vigtig rolle i konflikten. Krigens første måneder har i stor stil været udkæmpet som bykampe, hvor ukrainske tropper såvel som civile har haft en række taktiske fordele imod den russiske invasionshær.

Hvis krigen trækker længere østpå, kan det meget vel betyde, at den russiske hær får terrænet i sin favør. Men også vind og vejr spiller en vigtig rolle. For eksempel er kampvognenes fremtog betinget af, hvor mudret landskabet er. Alle disse faktorer skal medregnes, hvis konflikten for alvor skal forstås.

Der vil også komme mulighed for at stille spørgsmål til Kristian efter foredraget.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum