Ekstraordinært foredrag på Krigsmuseet: Sådan fortsætter krigen i Ukraine
I et ekstraordinært Fad & Foredrag analyserer major og militæranalytiker Kristian Lindhardt 18. maj udviklingen på slagmarkerne i Ukraine.

Ukrainerne holder indtil videre stand i Mariupol, men kan de blive ved? Russiske styrker har trukket sig tilbage fra Kyiv, men i øst mobiliserer de. Hvad har de i sinde? Er krigen kommet til et dødvande, eller har vi kun set første kapitel?
Det svarer major og militæranalytiker fra Forsvarsakademiet, Kristian Lindhardt, på til dette ekstraordinære Fad & Foredrag om krigen i Ukraine.
Kristian Lindhardt, der bl.a. er ekspert i militære operationer som dem i Ukraine, indtager gulvet i Kanonhallen og udlægger sin analyse af krigens udvikling og mulige afslutning.
Han vil bl.a. komme ind på, hvordan krigen vil fortsætte, hvilke militære særpræg konflikten har og hvad parternes fordele og ulemper er. Derudover vil han tegne de lange historiske linjer for at se, om vi kan lære af eksempelvis kampene i Stalingrad 1942-1943 under 2. Verdenskrig.
Han vil også tale om, hvilken betydning vestlig og herunder dansk støtte kan få for krigens udvikling. Kan Danmark gøre noget? Hvilke våben kan spille en rolle i krigen og bør de?
Landskabet har også spillet en vigtig rolle i konflikten. Krigens første måneder har i stor stil været udkæmpet som bykampe, hvor ukrainske tropper såvel som civile har haft en række taktiske fordele imod den russiske invasionshær.
Hvis krigen trækker længere østpå, kan det meget vel betyde, at den russiske hær får terrænet i sin favør. Men også vind og vejr spiller en vigtig rolle. For eksempel er kampvognenes fremtog betinget af, hvor mudret landskabet er. Alle disse faktorer skal medregnes, hvis konflikten for alvor skal forstås.
Der vil også komme mulighed for at stille spørgsmål til Kristian efter foredraget.
Nøgleord
Kontakter
Simon Grønlund
Tlf:41 20 60 42son@natmus.dkBilleder
Links
Information om Krigsmuseet
Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.
Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Russisk flygtning donerede uniformsamling til Krigsmuseet: Hør historien her9.5.2022 11:43:01 CEST | Pressemeddelelse
Rusland var også klædt på til krig i 1917. Foredrag med museumsinspektør Jakob Seerup på Krigsmuseet dykker ned i historien bag den unikke russiske uniformsamling, der kaster et nyt lys på den russiske krigerkultur.
Fad og foredrag: Den sidste store kamp mod svenskerne8.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark og Sverige var arvefjender igennem hundredevis af år, før begge riger blev knægtet af nyere og større supermagter. Karsten Skjold-Petersen holder foredrag om nogle af de sidste dramatiske slag mellem rivalerne i 1700-tallet.
Påskeferie på Krigsmuseet: Krig og kampvogne4.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er kampvogne på programmet, når Krigsmuseet åbner op for påskeferieaktiviteter hele påskeugen.
Fad & Foredrag: Gentager historien sig? – Danmark under Den Kolde Krig 15.3.2022 13:23:39 CET | Pressemeddelelse
Koldkrigshistoriker og seniorforsker ved Nationalmuseet, Jens Ole Christensen, besøger Fad & Foredrag tirsdag den 29. marts 2022 til en særudgave af den populære foredragsrække. Her fortæller han om, hvordan vi kan bruge vores historiske erfaringer fra Den Kolde Krig til at forstå den aktuelle situation i Europa.
Fad og foredrag: Dramatiske beretninger fra flådens historie1.3.2022 11:17:44 CET | Pressemeddelelse
Forfatter og marinehistoriker Søren Nørby lader kanonerne med fortællinger fra flådens historie og leverer en bredside af beretninger om store søslag, piratjagt og et enkelt vildfarent missil i et nordvestsjællandsk sommerhuskvarter, når han gæster Fad og Foredrag på Krigsmuseet den 24. marts 2022.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum