Lolland Kommune

Ekstra borgermøde om seniorbofællesskaber

Del

Mange gik forgæves, da Lolland Kommune i starten af oktober afholdte to borgermøder om seniorbofællesskaber. Derfor gentages successen med endnu et borgermøde om samme emne. Det holdes på Skovriddergaarden i Nakskov den 7. november.

Borgermøde 7. november om seniorbofællesskaber i Lolland Kommune
Borgermøde 7. november om seniorbofællesskaber i Lolland Kommune

Tilslutningen til borgermøderne er et godt billede på de mange undersøgelser, som peger på, at seniorbofællesskaber er en af fremtidens boformer. Alligevel bygges der ikke ret meget nyt, og i Lolland Kommune findes tilbuddet slet ikke. Det skal der laves om på, og kommunens borgerne er inviteret med i arbejdet.

Befolkningen bliver ældre, og fremtidens seniorer har andre forventninger til livet, når børnene er flyttet hjemmefra. Flere ønsker at flytte til en anden bolig, og det er ikke mindst ønsket om en mindre bolig, der fylder. Men det handler ikke kun om praktik.

Det handler også om, at en stor og voksende gruppe fortæller, at de ønsker at flytte i seniorbofællesskab. Det er måske ikke så mærkeligt, for undersøgelser viser, at borgere der flytter i seniorbofællesskab får en højere livskvalitet. De oplever et tættere nabofællesskab, og de gode sociale relationer smitter positivt af på livskvaliteten.

Boligmassen skal tilpasses fremtidens bolighed, og der er al mulig grund til at tro, at mange på Lolland også overvejer et seniorbofællesskab. Derfor har Lolland Kommune startet et samarbejde med konsulent Hans Nielsen for at afdække behovet og mulighederne for at etablere seniorbofællesskaber på Lolland.

To borgermøder blev afholdt den 7. og 8. oktober, og nu afholdes et tredje møde, så alle får mulighed for at få indflydelse på den nye boform på Lolland. Et seniorbofællesskab kan udformes på mange måder, og derfor er det vigtigt at spørge målgruppen, de 50+, hvad de ønsker af en ny bolig, og hvad de tænker om fællesskabet med de andre beboere.

Programmet for den 7. november er det samme som for de allerede afholdte møder. Hans Nielsen, som er konsulent på projektet deltager, ligesom Joan Paludan fra bofællesskabet Egebakken i Nødebo er med igen. Joan har boet i bofællesskabet Egebakken i Nødebo siden 2005 og var selv med i initiativgruppen.

En opsamling på de to første borgermøder kan ses her.

Tid og sted

7. november kl. 19.00-21.00 på Skovriddergaarden, Svingelen 4, 4900 Nakskov.

Af hensyn til planlægning og forplejning bedes interesserede tilmelde sig på mail anch@lolland.dk 

Fakta

SFI’s ældreanalyse fra 2016 peger på, at 80.000 borgere på landsplan ønsker at flytte i et seniorbofællesskab. I dag er der kun omkring 7.000 boliger i seniorbofællesskaber, så i dag er det langt fra alle, der kan få deres ønsker opfyldt.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet

29 38 83 19

Billeder

Borgermøde 7. november om seniorbofællesskaber i Lolland Kommune
Borgermøde 7. november om seniorbofællesskaber i Lolland Kommune
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Bred budgetaftale med torne på plads i Lolland Kommune29.10.2019 20:00:00 CETPressemeddelelse

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Din Stemme og Lokallisten Lolland har den 29. oktober indgået forlig om budget 2020. Den brede budgetaftale tager afsæt i, at det på den ene side går godt i Lolland Kommune, og at fremgangen giver mulighed for at investere i en fortsat positiv udvikling samtidig med, at det overordnede serviceniveau fastholdes. Men med et driftsunderskud på 60 millioner kr., som finansieres med lån og kassetræk, er årets budget på den anden side også et billede på de store uligheder, der præger det kommunale Danmarkskort, og som kalder på en national løsning.

Bosætningspulje støtter aktiviteter for tilflyttere9.10.2019 06:15:00 CESTPressemeddelelse

Nu er der igen mulighed for at søge tilskud fra Bosætningspuljen til aktiviteter, som kan hjælpe tilflyttere til at føle sig velkomne i Lolland Kommune. Bosætningspuljen blev forsøgsvis lanceret i 2018 som en del af kommunens bosætningsindsats. Den har bidraget til at føre en række initiativer ud i livet til glæde for både nye borgere og borgere, der har boet mange år i kommunen. Økonomiudvalget har besluttet at videreføre puljen i 2019 og 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum