GEOTEAM A/S

Eksplosion i byggeri kræver millimeterpræcision i elforsyningen

Del

Dansk byggeri buldrer derudaf, og særligt etagebyggeriet i byerne har de seneste fem år oplevet en enorm vækst. Det stiller store krav til Østjyllands største forsyningsselskab, Konstant Net A/S.

Flere lejligheder og flere mennesker kræver mere strøm. Det hænger sammen. Men når antallet af lejlighedsbyggerier på landsplan er steget med over 450 procent de seneste fem år, så er det en udfordring, som forsyningsnettene og selskaberne bag har fået travlt med at løfte.

Alene i Aarhus Kommune anslår boligprognosen for kommunen, at der frem mod 2030 skal etableres yderligere 36.110 boliger. Udbygningen af forsyningsnettet i forbindelse med det urbane byggeboom er ikke uden forhindringer, særligt når præcision er nøglen til succes. Det fortæller Tavs Leonhardt, landmålingstekniker hos Konstant Net.

– Der er en eksplosiv udvikling med nybyg i Aarhus, hvor vi skal opgradere ledningsnet, lægge større kabler og sætte nye transformerstationer. Som ledningsejere har vi desuden en kæmpe opgave ikke bare med at placere kabler i jorden, men også med at registrere, kategorisere og ajourføre deres eksakte lokation. Når man står på en byggeplads og graver et hul, så skal alle vide ned på centimeteren, hvor kablerne er, ellers bliver det en rigtig skidt oplevelse for både entreprenører og forbrugere, siger Tavs Leonhardt fra Konstant Net, hvis primære opgave er at drive, vedligeholde og udbygge elforsyningsnettet for at sikre en effektiv, bæredygtig og fremtidssikker energiforsyning.

Nyt måleudstyr strømliner hverdagen
Kombinationen af det massive byggeboom og LER-lovens stigende krav til digitalisering og præcision i forbindelse med ledningsregistrering har fået Konstant Net til at opgradere deres målegrej i samarbejde med Geoteam - Trimbles danske forhandler af landmåler udstyr.

Med en Trimble S7 totalstation og en Trimble R12i GNSS-enhed har Tavs Leonhardt effektiviseret sin arbejdsdag.
– Vores eksisterende målegrej var aldrende og skulle opdateres, og vi kunne se, at Trimbles udstyr var fleksibelt. Al overgang har selvfølgelig sine knaster, men vi har ikke fortrudt. Det er blevet nemmere at nå vores arbejde og udstyret er intuitivt. Dataindsamling er blevet bedre og mere gnidningsløs, og al data og metadata, vi måler, kan vi sende direkte til vores servere, samt returnere fra serveren ud til instrumentet til brug for afsætning, siger Tavs Leonhardt.

Support sikrede succesen
Konstant Net har siden slutningen af 2020 benyttet Trimbles udstyr, og med support fra Geoteam er både hardware og databehandling gået op i en højere enhed for det østjyske forsyningsselskab.
– Som forsyningsselskab skal vi registrere en masse kabler i linjer og tildele dem attributter baseret på hver kabels egenskaber, og det er svære datasæt. Selvom grejet teknisk set kunne gøre alt, hvad vi ville, så var det uvurderligt, at Geoteams specialister konfigurerede vores opsætning præcis til vores behov, siger Tavs Leonhardt.
– Kunder som Konstant har brug for et strømlinet workflow med linjekodning, registrering af attributter og gnidningsfri integration med deres server. En ny software som Trimble Access kan virke simpel på overfladen, men i motoren bag gemmer der sig uanede muligheder. Konstant havde i første omgang selv forsøgt at lære softwaren af kende, og kastede sig i lag med kodetabeller og attributter. Vi fangede hurtigt, at her kunne vi hjælpe kunden. I samarbejde med deres programmør drøftede vi forskellige muligheder, og fandt det set-up der gav mest mening for måleren i marken. Resultatet blev LEAN, hvilket medfører at Konstant i dag kan måle avanceret linje- og attributkodning med 1-2 tastetryk på controlleren for hvert objekt, fortæller Andreas Kirkby, landinspektør og kundekonsulent hos Geoteam.

Nøgleord

Kontakter

Steen Hagelskjær
Administrerende direktør, Geoteam
(+45) 23 44 86 75
sth@geoteam.dk

Billeder

Links

Information om GEOTEAM A/S

GEOTEAM A/S
GEOTEAM A/S
Energivej 34
2750 Ballerup

77 33 22 33

GEOTEAM A/S leverer GNSS-løsninger til landmåling præcisionslandbrug samt bygge- og anlægsbranchen. Virksomheden er forhandler af amerikanske Trimbles præcisionsudstyr til landbrug og landmåling samt ejer og driver det danske referencenetværk, GPSnet.dk. www.geoteam.dk

Følg pressemeddelelser fra GEOTEAM A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GEOTEAM A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum