Ekspertliste om kunstig intelligens
Goodbye Google?
Vil kunstig intelligens ændre eller erstatte traditionelle søgemetoder på nettet? Læs med i dette dobbeltinterview med professor i Medievidenskab, Anja Bechmann og ChatbotGPT om kunstig intelligens og søgemetoder på nettet.
Kontaktinfo:
Professor Anja Bechmann, Medievidenskab
E-mail: anjabechmann@cc.au.dk
Telefon: 51 33 51 38
Maskinlæring for begyndere
Under navnet Citizens.ML har to Arts-forskere taget initiativ til et undervisningsforløb, som skal ruste danskerne til at forstå begrebet maskinlæring – en afart af kunstig intelligens, der breder sig hastigt i vores dagligdag. Bag streamingtjenester som Netflix eller chatrobotter som ChatGPT gemmer sig nemlig en teknologi, man sagtens kan lære at gennemskue og navigere i, fortæller professor Peter Dalsgaard. Bliv klogere på, hvordan maskiner lærer.
Kontaktinfo:
Professor Peter Dalsgaard
E-mail: dalsgaard@cavi.au.dk
Telefon: 87 16 20 19
Professor: Fremtidens robotter og AI kræver humanioras ekspertise
Hvis udviklingen af sociale robotter og kunstig intelligens skal ske på bæredygtig vis, er der brug for kræfter med humanistisk baggrund. Sådan lyder budskabet fra professor Johanna Seibt, der med forskningsenheden Robophilosophy and Integrative Social Robotics på Arts undersøger omkostningerne, når vi i teknologiens navn udvikler den næste ChatGPT eller velfærdsrobot.
Kontaktinfo:
Professor Johanna Seibt, Filosofi
E-mail: filseibt@cas.au.dk
Telefon: 87 16 22 45
Mød Grundtvig som avatar og fantasyforfatter
Kunstig intelligens er med til at belyse, hvorfor Grundtvig blev så stor en succes. En positiv, underholdende og fantasifuld tilgang til kristendommen er vigtige ingredienser, afslører lektor Katrine Frøkjær Baunvig, der til daglig er leder af Center for Grundtvigforskning.
Kontaktinfo:
Lektor Katrine Frøkjærg Baunvig, Grundtvig Centeret
E-mail: baunvig@cas.au.dk
Telefon: 93 52 17 70
Se øvrige eksperter på ekspertlisten og læs temaet på humanioranu.au.dk
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Katrine Frøkjær Baunvig ny professor i Grundtvigforskning27.11.2024 10:17:16 CET | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet styrker Grundtvigforskningen med Katrine Frøkjær Baunvig som ny professor fra den 1. december 2025. Hun vil kombinere klassisk humanistisk forskning med avanceret teknologi for at skabe nye perspektiver på Grundtvigs forfatterskab og digital kulturarv.
Ny international undersøgelse: Danske skoleelevers IT-kompetencer er blevet markant dårligere12.11.2024 11:39:16 CET | Pressemeddelelse
Siden 2018 er danske 8.-klasseelevers digitale kompetencer blevet væsentligt dårligere. Det viser hovedresultaterne fra ICILS 2023, en omfattende international undersøgelse af teknologiforståelse blandt skoleelever verden over.
Metaldetektorarkæologi som terapi12.11.2024 09:11:49 CET | Pressemeddelelse
Psykisk skadede krigsveteraner finder arkæologiske fund – og veje til bedring. Ny forskning viser, at metaldetektor-arkæologi kan fremme mental sundhed og en bestemt gruppe mennesker ser ud til at have særlig gavn af hobbyen: psykisk skadede krigsveteraner.
Kan fællessang styrke social sammenhængskraft i krisetider?1.11.2024 08:40:00 CET | Pressemeddelelse
Fællessang har vist sig som et betydningsfuldt virkemiddel til at skabe sammenhold og modstandskraft under kriser. Derfor er sangfællesskab i krisetider også blevet genstand for stigende forskningsinteresse, hvilket det nystartede forskningsprojekt CRIES vidner om. I spidsen for projektet står lektor Katrine Frøkjær Baunvig, der netop har modtaget en HERA-bevilling til at undersøge fællessangens potentiale til at styrke social sammenhængskraft i krisetider på tværs af Skandinavien og Baltikum.
Ny forskning afdækker migranters sikkerhedsudfordringer i dansk landbrug31.10.2024 07:46:28 CET | Pressemeddelelse
Et forskningsprojekt støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden konkluderer, at migranter i dansk landbrug står over for særlige arbejdsmiljø- og sikkerhedsudfordringer. Projektet har gennem antropologiske studier og interviews afdækket strukturelle og kommunikative barrierer, som både påvirker migranter og deres arbejdsgivere. Bag projektet står Moesgårds antropologiske analyseenhed på Aarhus Universitet – MANTRA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum