DI Hovedstaden

Egedal Kommune fastholder midterplacering i erhvervsvenlighedsmåling

Del

Hvert år måler Dansk Industri erhvervsvenligheden i alle landets kommuner. Årets måling viser, at Egedal Kommune er den 50. mest erhvervsvenlige kommune i landet.

Der har de seneste år været en god udvikling i Egedal, når det kommer til den lokale erhvervsvenlighed. Så sent som i 2019 var kommunen en af de absolut mindst erhvervsvenlige kommuner med en samlet 92. plads. Siden da er det sket en rivende udvikling i kommunen, som nu for andet år i træk kommer ind på en samlet 50. plads.

Formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen, ser positivt på udviklingen i Egedal og udtaler:

- Det glæder mig, at Egedal fastholder en fornuftig placering i dette års måling. Jeg ved, at kommunen har arbejdet seriøst med at forbedre vilkårene for de lokale virksomheder, hvilket årets måling er et tydeligt tegn på.

Grunden til at Egedal Kommune klarer sig fornuftigt i årets måling skyldes særlig flotte placeringer i kategorierne sagsbehandling, brug af private leverandører samt information og dialog. Det kan i den sammenhæng nævnes, at virksomhederne udviser stor tilfredshed med kommunens sagsbehandling i forbindelse med byggesager.

- Lange sagsbehandlingstider for byggesager har generelt været et stort problem i mange kommuner. Årets analyse viser, at Egedal efterhånden har fået styr på deres byggesagsbehandling, hvilket er rigtig positivt, udtaler Jørgen Simonsen, formand for DI Byggeri Nordsjælland.

Selvom Egedal klarer sig fornuftigt i årets måling af den lokale erhvervsvenlighed, er der stadig områder med plads til forbedring. Det gælder bl.a. digitale rammer, uddannelse samt infrastruktur og transport.

- Jeg håber, at Egedal vil bruge denne måling til at arbejde videre med deres lokale erhvervsvenlighed i kommunen. Vi kan se, at virksomhederne på visse områder ikke er helt tilfredse med kommunens indsats. Det fremgår f.eks., at Egedal er den kommune, der har færrest udgifter til det kommunale vejnet pr. indbygger, hvilket kommer til udtryk med en lav grad af tilfredshed fra virksomhedernes side, udtaler formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.

OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DImåler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Virksomhederne i 17 ud Hovedstadens 28 kommuner vurderer, at arbejdskraft bør være kommunernes topprioritet til at sikre vækst i fremtiden. Resultatet bekræfter, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er den helt store udfordring for dansk erhvervsliv.

Som i de foregående år klarer hovedstadskommunerne sig generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelsen, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne nr. 67. Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en placering som nr. 21., mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Ron Amir, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2321
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 40464790
Jørgen Simonsen, formand i DI Byggeri Nordsjælland, tlf. 4050 2640

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum